Tinkoff Saxo in novi mejniki: Odhajajo na Kilimanjaro

Tinkoff Saxo in novi mejniki: Odhajajo na Kilimanjaro
13.10.2014 AVTOR: D. Z.
Sezone sploh še ni konec, iz moštva Tinkoff Saxo pa so sporočili, da se bodo v pripravah na naslednjo sezono prvič zbrali že v začetku novembra. Čaka jih poseben izziv.

Kar 80 članov moštva Tinkoff Saxo – tudi nove pridobitve, kot so Sagan, Basso, Kišerlovski, ki bodo za rusko ekipo nastopali v letu 2015 – se bo v pripravah na novo sezono prvič zbralo že v začetku novembra. Bjarne Riis, ki je znan po tem, da pozimi naredi posebne »Team building « priprave, tudi tokrat pripravlja prav posebno presenečenje. Celotna ekipa se bo povzpela na 5895 metrov visoko afriško goro Kilimanjaro.

Prve priprave bodo trajale šest dni. Stroške, ti bodo znašali okrog dvesto tisoč evrov, naj bi pokril lastnik ekipe Oleg Tinkov, sam pa se kampa vseeno ne bo udeležil. Kilimanjaro je najvišji vrh v Afriki, po nekaterih podatkih pa vrh doseže vsega 40 odstotkov tistih, ki to poskusijo. »Tega, da bom celotno ekipo lahko popeljal v Afriko in tudi na goro se že veselim, « je dejal Bjarne Riis, ki je tudi priznal, da se je s tem projektom ukvarjal več mesecev. A vse z enim samim ciljem.

»Ni skrivnost, da želimo postati najboljša ekipa na svetu. A po kakšnih merilih? Je najboljša ekipa tista, ki zbere največ točk, je to tista, z največjim številom zmag ali pa se šteje kaj drugega? Po mojem mnenju je najboljša ekipa tista, ki ima vsega po malo. Točke, zmage in tudi člane, ki so ponosni, da so del te ekipe. Hočemo ekipo, ki pozna vrednote, se jih drži. In take priprave bodo pomagale pri sestavljanju močne in enotne ekipe, « je dejal Riis. Podvig se bo začel 1. novembra. Vsak dan naj bi hodili po šest do osem ur. 4. novembra okrog polnoči naj bi prišli do Karange Campa, ki leži na 4040 metrih nadmorske višine.

Vrh naj bi dosegli 5. novembra. »Ne gre za to, kdo bo prvi na vrhu. V resnici jih nekaj ne bo prišlo do vrha. Gre bolj za to, da vidim, kako se soočijo s težavami, ko so pod stresom. Kako lahko sodelujejo in kdo so rojeni vodje. Na dirkah imamo podobne situacije in s takimi pripravami se lahko samo še izboljšamo, « pa je Riis dodal za cyclingnews.com: »Ne gre zgolj za to, da premagamo Kilimanjaro. Bolj je pomembno, da se novi ljudje integrirajo in da postavimo temelje za sezono 2015. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ