Tinkoff Saxo še močnejši? Michael Rogers oproščen

Tinkoff Saxo še močnejši? Michael Rogers oproščen
23.04.2014 AVTOR: D. Z.
Michael Rogers je lani padel na dopinški kontroli, saj so v njegovem telesu našli sledi klenbuterola. Mednarodna kolesarska zveza pa ga je zdaj oprostila. Avstralec že lahko dirka.

»Po natančni analizi in po pojasnitvi gospoda Rogersa, smo pri Uciju spoznali, da je velika verjetnost, da je do pozitivnega vzorca prišlo zaradi uživanja kontaminiranega mesa na Kitajskem. Tam je Rogers nastopal pred odhodom na Japonsko, « so pri Mednarodni kolesarski zvezi zapisali v sporočilu za javnost.

Sicer pa je Michael Rogers lani oktobra najprej nastopal na dirki po Pekingu. Kitajska pa je znana po okuženem mesu, zato naj bi UCI kolesarje že pred tem opozarjala na morebitne težave. Kasneje je šel še na dirko na Japonskem, ki jo je tudi dobil. A po zmagi je oddal pozitiven vzorec.

Rogers je bil lani član moštva Saxo Tinkoff Bank, ki ga je po objavi pozitivnega vzorca po protokolu začasno suspendiralo. Zdaj ga bodo pri rusko-danskem moštvu po vsej verjetnosti vzeli medse. Nenazadnje bo Rogers še kako dobrodošel na dirki po Franciji, kjer bi lahko bil pomemben pomočnik Albertu Contadorju. V Tinkoff Saxu imajo še dve prosti mesti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ