Tinkoff Saxo: Velike spremembe pri opremljevalcih

Tinkoff Saxo: Velike spremembe pri opremljevalcih
12.12.2014 AVTOR: D. Z.
Road.cc piše o tem, da bo moštvo Tinkoff Saxo v sezoni 2015 zamenjalo kar nekaj opremljevalcev. Najbolj očitna sprememba? Namesto Srama Shimano.

Kolesarji Tinkoff Saxa se na novo sezone pripravljajo na Gran Canariji, kjer že preizkušajo tudi novo opremo, ki jo bodo uporabljali v letu 2015. In očitno bo sprememb kar nekaj. Dres po vzoru vojaških oblačil je zgolj trenutna stvar, med sezono bodo kolesarji uporabljali drese drugačnih barv. Z njimi jih bo še naprej opremljal Sportful.

Prav tako ostaja Specialized, ki zagotavlja kolesa, čelade in kolesarske čevlje. Zato pa lahko na kolesih opazimo nekaj sprememb. Že na dirki po Franciji so nekateri vozili z obroči Roval, zdaj pa naj bi se ekipa dokončno odpovedala uporabi obročov Zipp. Roval je v lasti Specializeda, tako da ta odločitev sploh ne preseneča. Pri obročih pa se niso ustavili.

Uporabljali bodo komponente FSA. Ena izmed najbolj očitnih sprememb pa je zagotovo menjava Srama. Leta 2015 bodo Alberto Contador in kolegi uporabljali Shimanovo opremo. Seveda Dura Ace Di2. Ta oprema je v World Tour karavani tudi najbolj popularna. Letos je to opremo uporabljalo kar deset ekip. Sramovo pa samo tri, preostalih pet je imelo Campagnolovo opremo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ