Tinkov naj bi zahteval več, ostaja pa sam ... Saxo Bank se umika

Tinkov naj bi zahteval več, ostaja pa sam ... Saxo Bank se umika
15.10.2015 AVTOR: D. Z.
Pravzaprav novica ni tako presenetljiva. Iz danskega Saxo Banka so sporočili, da v naslednji sezoni ne bodo več podpirali ekipe Olega Tinkova.

Saxo Bank ne bo več sponzor ruske ekipe, ki se je letos imenovala Tinkoff Saxo. Ta ekipa se je pred prihodom zdajšnjega lastnika imenovala Saxo Bank, letos pa se je umaknil tudi Bjarne Riis, ki je Saxo Bank pripeljal v kolesarstvo. Takoj potem se je začelo ugibanje, ali bo Saxo Bank ostal kot sponzor ali ne. Zdaj so Danci sporočili, da se umikajo.

»Za nas je velika čast in ponosni smo na to, da smo v zadnjih osmih sezonah lahko sodelovali pri številnih uspehih. Radi bi se zahvalili zdajšnji ekipi, pa tudi junakom iz preteklosti od Bjarneja Riisa, Alberta Contadorja, Petra Sagana, bratov Schleck, Fabiana Cancellare, Carlosa Sastreja do Mattija Breschla, Chrisa Ankerja Sorensena. In vsem ostalim kolesarjem, ki so s strastjo in integriteto prispevali k utrditvi naše blagovne znamke tako na danskem kot globalno, « sta v izjavi za javnost zapisala predstavnika banke Lars Seier Christensen in Kim Fournais.

Lastnik ekipe Oleg Tinkov je v pogovoru za cyclingnews.com že dejal, da bo njegov Tinkoff Bank prvi in edini večji sponzor ekipe, za katero vozita tudi svetovni prvak Peter Sagan in mojster za tritedenske preizkušnje Alberto Contador. Prav Tinkov pa je za cyclingnews poudaril, da se je on sam odločil, da s sponzorjem ne sodeluje več. Zakaj? Za drugo mesto med sponzorji naj bi od Dancev zahteval več denarja.

»Saxo se je umaknil, ker sem od njih zahteval, da dajo pravi denar za sponzorstvo, ne pa nekakšnega Riisovega denarja. Preprosto. Niso imeli denarja, zato nismo sklenili posla. Riisov pristop je bil tak, da jim je ponudil posebno ceno in jih kasneje prosil za več denarja. To pa ni moj način dela. To, da prekinemo sodelovanje, je bila moja odločitev. Ne njihova, « je poudaril Tinkov. Sicer pa so se v zadnjem času pojavila namigovanja, da je Riis poskušal odkupiti ekipo. Tinkovu naj bi ponujal 4,5 milijona evrov. A Dancu to ni uspelo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ