Tinkov priznava: Milijonska ponudba ne bo uspela

Tinkov priznava: Milijonska ponudba ne bo uspela
17.10.2014 AVTOR: D. Z.
Oleg Tinkov je zdaj priznal, da tudi milijonska ponudba ne bo pritegnila pozornosti "velikih štirih", da bi leta 2015 nastopili na vseh treh tritedenskih dirkah.

Oleg Tinkov je pred dnevi kolesarsko javnost presenetil z izjavo, da bo štirim najboljšim kolesarjem za tritedenske dirke ponudil milijon evrov, če bodo v naslednji sezoni nastopili na vseh treh tritedenskih dirkah. Govorimo o kolesarjih: Alberto Contador (Tinkoff Saxo), Nairo Quintana (Movistar), Chris Froome (Sky) in Vincenzo Nibali (Astana).

Vedno kontroverzni Rus pa ni naletel na odziv, ki ga je najbrž pričakoval. Nekaj smo tudi o odzivih že pisali, odločno se mu je nasproti postavil prav zmagovalec letošnje dirke po Franciji Vincenzo Nibali. Zdaj pa je Oleg Tinkov za Sky Sports priznal, da njegova ideja ne bo padla na plodna tla:

»Mislim, da bi bila to prava zmaga, če bi naslednje leto ti štirje kolesarji nastopili na dveh dirkah. Na Giru in Touru. Alberto Contador je to že potrdil. Zakaj se mu ne bi pridružili še Chris Froome, Nairo Quintana in Vincenzo Nibali? To bi bilo lepo. Začnimo z dvojčkom, pa bomo videli, kako se stvar razvije. « Tinkov je še poudaril: »Prej kot se to zgodi, boljše bo. Naslednje leto pa bo to težko. «

Obenem je Tinkov nekako potrdil besede Vincenza Nibalija, ki je poudaril, da najboljšim kolesarjem 250 tisoč evrov nagrade ne pomeni toliko. »Težko je, vendar fantje prejemajo visoke zneske. Plačani so e skorajda toliko, kot dobri nogometaši. Dobro so plačati in za to plačo morajo garati, « je priznal Tinkov. Zdaj pa je še razkril, kako naj bi prišel na idejo, da bi »veliki četverici «. Začelo naj bi se na odru letošnje dirke po Španiji, ko so na stopničkah stali Contador, Froome in Valverde.

»Zadnji dan sem bil ob vznožju odra in sem spregovoril s Chrisom Froomom. Odgovoril mi je … Vsaka stvar ima svojo ceno. Zato sem ponudil milijon evrov. « A Tinkov je še priznal, da bi bilo to ob trenutnem koledarju zares težko izvedljivo. Vse tri dirke – Giro, Tour in Vuelta – si sledijo preveč hitro in med njimi je premalo dni razlike. »Organizatorji bi se morali prilagoditi. Giro in Vuelta bi morala biti lažja. Giro pa je najbolj nora dirka. Zato je pretežko voziti tako na Giru kot na Touru. Morda bi morali tudi Tour skrajšati. Toliko o francoski aroganci … «

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ