Tlačilke AirSupply zagotovo ne boste pozabili doma! (VIDEO)

Tlačilke AirSupply zagotovo ne boste pozabili doma! (VIDEO)
16.03.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Iz Amerike prihaja nova zanimiva ideja - tlačilka, vgrajena v okvir kolesa, ki hkrati opravlja tudi funkcijo sedežne opore.

Na trgu je ogromno priročnih žepnih tlačilk, ki jih z lahkoto spravimo v žep dresa ali namestimo na okvir, a njihova uporaba je večkrat precej neudobna in hkrati še neučinkovita. Ker manjše tlačilke pritrdimo neposredno na ventil, ga tako hitro lahko skrivimo in uničimo, ob tem pa je z najmanjšimi tlačilkami željenih osem barov skoraj nemogoče doseči.

Zato se na trgu pojavljajo vedno nove možnosti, med njimi je tudi AirSupply. Gre za tlačilko standardne velikosti, ki jo namestimo v sedežno cev okvira, hkrati pa opravlja tudi funkcijo sedežne opore. Nanjo lahko pritrdimo kakršenkoli sedež, pod njega pa moramo obvezno namestiti priloženo torbico, v kateri se skriva roka tlačilke.

Ko nam nato na cesti poči zračnica, enostavno odpremo podsedežno torbico, izvlečemo roko in na dnu sedežne opore odpremo zatič, nato pa le še izvlečemo sedežno oporo iz sedežne cevi okvira. Nato sedež enostavno potiskamo navzgor in navzdol, kot bi uporabljali normalno samostoječo tlačilko.

AirSupply je združljiv tako s Presta kot s Schrader ventili, po podatkih proizvajalca pa naj bi brez težav dosegli osem barov pritiska v zračnicah. Skupna teža tlačilke je 480 gramov, potrebno pa je upoštevati, da obenem nadomesti obstoječo sedežno oporo, zato je končna "obremenitev " kolesa nekoliko manjša.

Sigurno ne gre za sistem, ki bi požel masovno navdušenje in premamil največje kolesarske skeptike, a ideja sama po sebi zagotovo ni slaba. Tudi slabih 50 evrov se zdi poštena cena za tovrsten izdelek.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ