Tlakovci na Touru: "To bo prava zmešnjava"

Tlakovci na Touru: "To bo prava zmešnjava"
27.01.2018 AVTOR: D. Z.
Eden izmed kandidatov za zmago na dirki po Franciji Romain Bardet si je skupaj z ekipo že ogledal tlakovane odseke, ki jih bodo morali letos odpeljati na slovitem Touru.

Tlakovci na dirki Pariz-Roubaix so nekaj izjmnega. Po njih je ta klasika, ki se ji reče tudi Severni pekel poznana.

A na tej dirki nastopajo bolj ali manj kolesarji, ki se na takih tlakovanih odsekih dobro znajdejo. Vsekakor pa na klasiki ne vidimo hribolazcev, lahkih kolesarjev, tistih, ki se potem na tritedenskih dirkah borijo za najvišja mesta. Organizatorji dirke po Franciji pa so se odločili, da v traso letošnjega Touru spet uvrstijo tudi tlakvoane odseke.

Kolesarji jih bodo morali v 154 kilometrov dolgi deveti etapi premagati kar 15, v skupni dolžini 21,7 km. Tisti, ki se želijo boriti za končno zmago na Touru se teh odsekov vsekakor bojijo, saj lahko prav tam pride do padcev, poškodb, velikih zaostankov – krepko večjih kot na gorskih etapah. Prav zato si bodo traso etape mnogi prej poskušali ogledati, jo prevoziti. Vincenzo Nibali, ki je v podobni etapi in v dežju leta 2014 tlakoval pot do končne zmage v Franciji je napovedal, da bo prvič nastopil na dirki po Flandriji, ki ima nekoliko bolj “prijjazne tlakovce ”.

Romain Bardet bo nastopil na Strade Bianche in Dwars Door Vlaanderen. Obenem pa si je Francoz tudi že ogledal traso devete etape. Pridružil se je delu ekipe, ki se pripravlja na enodnevne klasike in z njimi prevozil vseh 15 odsekov. Med drugimi so bili z njim tudi Oliver Naesen, Julien Duval, Tony Gallopin in Silvan Dillier. Po vsej verjetnosti bodo Bardetu ti kolesarji stali ob strani tudi na Touru. “To niso zgolj tisti lepi tlakovci. To bo zares prava zmešnjava na touru. Brez dvoma bo to najtežja etapa. Etapa, na kateri bo prišlo do največjih razlik med favoriti, ” je za časopis L’Equipe dejal Bardet:

“Ker si tlakovani odseki hitro sledijo, boš drago plačal za vsako napako. Sem pa užival. Čeprav bom na Touru v tej etapi ranljiv, sem prepričan, da se bo tu določal potek nadaljevanja dirke. ” Sicer pa je Bardet na ogledu doživel delček tistega pravega “Pekla ”, saj so kolesarji moštva Ag2R La Mondiale trening opravili v dežju, kar pomeni, da so bili tudi tlakovci precej bolj spolzki. “Dva ali trije odseki so bili na meji. Skorajda neprevozni. Prepričan sem, da julija ne bo takega vremena. Z Romainom se bomo vsekakor vrnili, ko bodo tlakovci suhi, tako da se bo spoznal z zaporedjem odsekov in se tako pripravil na pomemeben dan, ” je dejal športni direktor francoskega moštva Julien Jurdie.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ