To soboto še zadnji letošnji kronometer za amaterje

To soboto še zadnji letošnji kronometer za amaterje
19.08.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Idilična Tuhinjska dolina pri Kamniku bo drugič gostila zadnji kronometer v pokalu za amaterske kolesarje.

Zadnji kronometer, ki bo štel za slovenski pokal amaterjev v vožnji na čas

Dolžina proge 8.1 km z višinsko razliko 410 m

Start ob 10:00 uri s startnim intervalom 30 sekund  

Predprijave: do četrtka,  20.8.2015 do 15:00 ure na spletnem portalu prijavim.se 

Startnina v predprijavi znaša 16 €. Startnina na dan prireditve znaša 20 €.

Zemljevid proge

Razpis

Trasa Pšajnovškega kronometra ostaja nespremenjena – kolesarji bodo kronometer začeli v Šmartnem oziroma v kraju Vaseno v Tuhinjski dolini in ga zaključili vasici Laseno. Z nadmorske višini 440 m se bodo dvignili na 790 m, kar pomeni, da bo gorski kronometer lep izziv tudi za hribolazce.

Razgibana in zahtevna trasa ima dva strma vzpona. Uvodna dva kilometra potekata po novi asfaltirani cesti do vasi Sidol, ki leži na grebenu in bo tako prvi »gorski cilj « na trasi. Vijugasta cesta se nato z nekaj serpentinami spusti proti odcepu za Šmartno, sledi razpotegnjen vzpon do vasi Pšajnovica, kjer je drugi »gorski cilj «, nato pa spust do Gabrovice. Cesta tu zavije levo na položnejši panoramski del nad vasjo Lipa, pri odcepu za vas Češnjice pa se začne še zadnjih 200 metrov strmega dela. Cilj je nad vasjo Laseno na nadmorski višini 790 metrov.

Lanski krstni kronometer sta najhitreje prevozila Uroš Verčič med moškimi s časom 0:19:48 in Teja Gulič  med ženskami s časom 0:23:15.

 

Sicer  kronometer delno poteka po trasi nekdanjega "gorskega kronometra Šmartno - Rakitovec", ki se ga starejši kolesarji morda spomnijo kot enega najbolj zahtevnih v tedanji dobi. Člani kolesarskega društva KIK Kamnik so ga pripravljali od leta 1993 do 1998, veljal pa je za ugledno referenco kolesarske sposobnosti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ