Tom Boonen s poškodovano senčnico obležal in odstopil (VIDEO)

Tom Boonen s poškodovano senčnico obležal in odstopil (VIDEO)
09.10.2015 AVTOR: D. Z.
V 2. etapi dirke po Abu Dabiju je prišlo do neljubega padca Toma Boonena, ki je moral zaradi poškodbe odstopiti.

Do padca nosilca zelene majice Toma Boonena je prišlo po prevoženih 55 kilometrih druge etape dirke prve kategorije po Abu Dabiju. Z Belgijcem v dresu Etixx Quick Stepa sta padla še Jim Songezo in Theo Bos. Tom Boonen je obležal na tleh, potem pa se je vendarle vsaj usedel.

»Prestrašeni smo bili, saj je za nekaj trenutkov ostal brez zavesti. Na cesti pa je bilo tudi nekaj krvi, ki je prišla iz njegovega ušesa. Ni bila kri iz možganov, ampak zaradi poškodovane kosti, « je pojasnil glavni menedžer moštva Etixx Quick Step Patrick Lefevre.

Sledil je takojšen zdravniški pregled. Boonen si je poškodoval senčnico. Pomočnik uradnega zdravnika dirke Christos Karavolias je najprej pojasnil, da je Boonen sprva spraševal po kolesu. Očitno je želel nadaljevati, vendar so ga odpeljali v bolnišnico. »Zdi se, da ne gre za resno poškodbo, vendar se moramo prepričati. V bolnišnici bodo opravili pravi pregled in upajmo, da bo vse v redu. «

Glavni zdravnik dirke Tredici je povedal, da je Boonen kmalu po padcu že odgovarjal na vprašanja, vendar pa se mu je še zelo vrtelo: »Rekel mi je, da se ne more spomniti, kaj se je zgodilo, vendar pa mi je znal odgovarjati na vprašanja. To je dober znak. « Iz ekipe so zvečer sporočili, da se Boonen dobro počuti, in da bo v bolnišnici ostal čez noč. Jutri pa bodo opravili nove preglede.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ