Tom Boonen: Po nesreči spet na kolesu, cilja na spomladanske klasike

Tom Boonen: Po nesreči spet na kolesu, cilja na spomladanske klasike
26.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Sezona 2015 se je za belgijskega ljubljenca občinstva končala z izjemno grdim padcem v Abu Dhabiju. Zdaj se Boonen počasi vrača na kolo.
Sezona se je za 35-letnega Boonena zaključila s padcem pri visoki hitrosti v drugi etapi Abu Dhabija, pri katerem si je zlomil eno od kosti v spodnjem delu lobanje. 

Ker je šlo za zelo resen padec, zdravniki pa so se bali notranjih krvavitev, je moral v Abu Dhabiju na opazovanju ostati kar nekaj časa. Prve napovedi zdravnikov so bile zelo črnoglede, napovedovali so mi kar šest mesecev prisilnega počitka brez kolesa. A na koncu le ni bilo tako zelo hudo.

"Stvari potekajo kar dobro. Ko sem se vrnil domov, sem še nekaj časa čutil posledice padca, bil sem utrujen in nagajale so mi bolečine. Zdaj pa je stanje iz dneva v dan boljše. Gre za zelo zapleten zlom, ne morem ga primerjati z nobeno drugo poškodbo v moji karieri. Vseeno sem zadovoljen, saj sem se pred nekaj dnevi spet vrnil na kolo. Sicer le za nekaj ur in brez prevelikega napora, a vseeno. Zelo pomembno je, da poslušam svoje telo in se v miru pripravim na leto 2016," je prvič po padcu za novinarje spregovoril izjemno popularni "Tommeke".

Ker še nima zdravniškega privoljenja za nastop na dirkah, bo moral izpustiti dobrodelno ciklokros dirko Boonen and Friends, ki bo na sporedu v soboto v Belgiji.

Boonen bo z resnimi treningi začel v začetku decembra, ko se bo skupaj z ekipnimi kolegi pri Etixx-Quick Stepu odpravil na priprave v špansko Denio. Do Paris Roubaixa je še pet mesecev, torej dovolj časa, da se vrne v vrhunsko formo. 

"Najprej si želim, da bi na trening kampu dosegel solidno stopnjo pripravljenosti, potem pa bo čas za pomladanske piprave. Vsekakor nisem izgubil upanja, naredil bom vse, da tudi prihodnje leto osvojim eno od klasik. Ne vem še, če bo to moje zadnje leto, veliko bo odvisno tudi od rezultatov. Se mi pa po koncu leta 2016 izteče pogodba, tako da je prihodnost še vedno nekoliko negotova," je zaključil Boonen.

Čeprav se svoje dobrodelne dirke ne bo mogel udeležiti, le-ta vseeno ne bo razočarala, saj naj bi nastopilo več kot 50 profesionalnih kolesarjev. Med drugim tudi Marcel Kittel, Andre Greipel, Michal Kwiatkowski, Tim Wellens in Jurgen Van Den Broeck.

Padec Boonena v Abu Dhabiju:


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ