Tom Boonen: Včasih ne potrebuješ načrta, samo 'jajca' (VIDEO)

Tom Boonen: Včasih ne potrebuješ načrta, samo 'jajca' (VIDEO)
09.04.2016 AVTOR: D. Z.
Rekorder, pravi zvezdnik v Belgiji in član Etixx Quick Stepa. Poleg Petra Sagana in Fabiana Cancellare se pred dirko Pariz-Roubaix vse vrti okrog Toma Boonena.

O rekordih ne razmišlja
Tom Boonen je lani zaradi poškodbe izpustil njemu najljubše klasike. Konec leta je spet padel in si poškodoval lobanjo, tako da tudi v tej sezoni še ni pokazal prave forme. Je pa že štirikrat dobil Pariz-Roubaix. Rekord si deli z Rogerjem De Vlaeminckom. Zato je vedno, ko se pojavi na startu v Compiegnu uvrščen med peščico favoritov za zmago.

»Rekordi niso nič posebnega. Pogosto me o tem sprašujejo. Vendar, ko neko dirko večkrat dobiš, potem je vedno priložnost za rekord. Zdaj je podobna star. O rekordu ne razmišljam. Vesel sem, da bom spet dobil priložnost za zmago, « je priznal Tom Boonen, ki konca kariere še ni naznanil. Medtem ko se njegov veliki tekmec Fabian Cancellara zdaj poslavlja od njima najljubših dirk, pa je Boonen že dejal, da klasike niso primeren čas za konec kariere.

Se bo še vrnil na tlakovce?
»Zaenkrat obstaja 50 odstotkov možnosti, da bo to moj zadnji Roubaix. « A pot do Rouabixa je za Boonena nekaj posebnega.

»To je dan, na katerega sem čakal vse od začetka priprav v tej zimi. Vedel sem, da bo vsak dan pomemben, če se hočem vrniti v formo. S trenutno pripravljenostjo sem zadovoljen. Prepričan sem, da bom na najvišji možni ravni v tem trenutku. Videli bomo, če bo to dovolj. Upam, da bom imel dober dan. Kot vsi. « Že na ogledu tlakovanih odsekov pa je Boonen dobil defekt.

Bo defekt na ogledu njegov zadnji v tem tednu?
»To je dobro. To je ena guma manj, ki lahko poči na dirki. Mislim, da sem povozil steklo. Na tlakovcih in na umazanih delih je to pač mogoče. Še dobro, da se mi je to zgodilo danes, in ne v nedeljo. « Prav take težave ti lahko na tej dirki pokvarijo še tako dobre noge. Dejstvo je, da Boonen odseke pozna do zadnje potankosti.

»Videl sem, da so še vedno tam, « Obenem je Specialized – sponzor moštva Etixx Quick Step – v teh dneh objavil video prispevek o Tomu Boonenu. Gre za nadaljevanje serije I am Specialized. Predtem so že objavili prispevek o Petru Saganu. Zdaj je prišel na vrsto Tom Boonen.

I'm Specialized
»Če pogledam na mojo kariero Že 15 let kolesarim med profesionalci. A, če pomislim. V trenutku je vsega konec. Tako hitro čas leti, «

Spregovoril je tudi o vožnji po tlakovcih: »Tlakovci učinkujejo kot lepilo, saj te upočasnjujejo. Da jih premagaš, potrebuješ energijo. Če lahko držiš veliko hitrost, potem je lažje. « Več pa v priloženem video prispevku.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ