Tom Dumoulin in reševanje "velike potrebe"

Tom Dumoulin in reševanje "velike potrebe"
04.12.2017 AVTOR: D. Z.
Eden izmed dogodkov, ki si ga bomo z Gira zapomnili je vsekakor trenutek, ko je rožnata majica morala na "veliko potrebo".

Tom Dumoulin je dobil letošnji dirko po Italiji. Zelo prepričljivo. Sicer je pred zadnjim kronometrom vodil Nairo Quintana, a je bilo jasno, da bo Dumoulin prevzel rožnato majico.

A Giro si bodo mnogi zapomnili tudi po dogodku iz 16. zahtevne gorske etape. Kolesarji so se morali povzpeti na Mortirolo, potem pa iz Bormia na Stelvio. Sledil je spust in še prelaz Umbrail (konča se tri kilometre pod vrhom Stelvia). Etapa, ki jo je po sprintu z Mikelom Lando dobil Vincenzo Nibali se je končala v Bormiu.

Dumoulin je bil v zanesljivem vodstvu, saj je imel 2:41 prednosti pred zasaledovalci. Tik pred začetkom zadnjega vzpona pa je sledilo presenečenje. Nizozemec ni zdržal več in je moral opraviti “veliko potrebo ”. Favoriti ga niso več čakali in tako se je začel lov za ubežniki, Dumoulin pa je poskušal zmanjšati zaostanek za konkurenti. Spet je dokazal, da je zelo močan, saj v lovu ni popuščal, tako da ga hribolazci, kot je Quintana niso uspeli zlomiti. Na koncu je izgubil dobri dve minuti, a je za 31 sekund ubranil rožnato majico. Zgodba, o kateri je bilo že veliko povedanega.

Dumoulin išče rešitev, kako bi se naslednjič temu izognil. “Ta težava še ni rešena. Nedavno sem nekaj dni preživel v bolnišnici v Enschedu, kjer so opravili številne preiskave. Zdaj se držim diete, saj poskušamo ugotoviti, če sem morda občutljiv na določeno hrano, ” je pojasnil 27-letni član moštva Sunweb: “To je pač ena od tistih stvari, ki jih lahko poskušam rešiti v tem obdboju in upam, da mi bo prav prišlo v naslednjih letih. ” Sicer pa mnogi čakajo, na kateri tritedenski dirki bo Tom Dumoulin nastopil. Tudi na predstavitvi Gira tega ni želel razkriti. Vse skupaj bo sporočil na predstavitvi ekipe. Gazzetta dello Sport pa je poročala, da bo Dumoulin branil zmago na Giru.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ