Tom Dumoulin in zgodba dneva: Nisem bil dovolj dober

Tom Dumoulin in zgodba dneva: Nisem bil dovolj dober
27.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Branil je naslov prvaka v vožnji na čas. Na koncu je komaj izvlekel drugo mesto. S srebrno medaljo pa Tom Dumoulin ni zadovoljen.

“Nisem prišel po to. Upal sem na zmago. Ni mi uspelo, saj nisem bil dovolj dober. To je vsa zgodba današnjega dne,” je kmalu po podelitvi novinarjem priznal Tom Dumoulin. Po napornem prvem delu sezone – odlično je odpeljal tako Giro kot Tour, saj je obe tritedenski dirki končal na drugem mestu – se je posvetil pripravam na svetovno prvenstvo. Osredotočil se je predvsem na branjenje mavrične majice, ki jo je osvojil v vožnji na čas v Bergnu. Na 52,5 km dolgi trasi v Innsbrucku pa je za kar 1:21 zaostal za Rohanom Dennisom:

“Trenutno sem fizično zlomljen. Po prihodu na cilj nisem imel ravno najboljših občutkov. Nisem bil dovolj dober. Poskušal sem se braniti in na ravninskem delu izgubiti čim manj. Upal sem, da bom na vzponu ‘našel prave noge’. Vendar pa mi je šlo od prvega do zadnjega vmesnega časa samo še slabše. Nisem imel pravega občutka.” Po zaslugi lanske zmage je startal s številko ena, kar pomeni, da se je na pot podal kot zadnji. Lahko bi mu iz avta sporočali njegove vmesne čase, a se je odločil drugače. Na koncu je komajda rešil drugo mesto, saj je za vsega pol sekunde ugnal Belgijca Victorja Campenaertsa:

“Šlo je za enourno fizično in psihično trpljenje. Še dobro, da nisem prejemal podatkov o vmesnih časih, saj potem še drugi ne bi bil. Boril sem se do ciljne črte. Tako pač je. Včasih izgubiš, včasih zmagaš.” Dumoulin je še priznal, da je že po prvem kilometru nekako vedel, da to ni njegov dan: “Danes pač nisem bil na najvišji ravni. Moral bi biti zadovoljen z drugim mestom, vendar nisem. Sem sem prišel zmagati, vendar se to ni zgodilo.” Zdaj ga čaka še nedeljska cestna preizkušnja, na kateri bo nastopil kot član izjemno močne nizozemske reprezentance.

Poleg Dumoulina lahko izpostavimo še kolesarje, kot so Wout Poels, Steven Kruijswijk, Antwan Tolhoek, Wilco Kelderman, Bauke Mollema … “V nedeljo ne bom favorit. Upam, da bom lahko presenetil, vendar pa mi to z današnjo formo ne more uspeti. Upam, da bom imel močnejše noge,” je še povedal Dumoulin in zaključil: “Trase še nisem videl. Za to imam še čas. Jutri bi moral opraviti daljši trening, vendar ga najbrž ne bom. V nedeljo bom že boljši. Tudi pred tremi leti v Richmondu sem slabo odpeljal kronometer, potem pa sem odpeljal najboljše svetovno prvenstvo do zdaj.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ