Tom Dumoulin potrdil nastop na Touru

Tom Dumoulin potrdil nastop na Touru
06.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Po Chrisu Froomu bo tudi Tom Dumoulin po odlično odpeljani dirki po Italiji napadal visoka mesta v skupnem seštevku na dirki po Franciji.

Tom Dumoulin je v letošnji sezoni malo dirkal, na tistih preizkušnjah, na katerih je nastopil pred dirko po Italiji pa ni imel ravno veliko sreče. Zato pa je prišel na italijanski Giro odlično pripravljen. Končal ga je samo za Chrisom Froomom. Lani je Dumoulin Giro dobil, potem pa odpovedal tudi nastop na dirki po Španiji in se je pripravljal zgolj še na svetovno prvenstvo. Tam je v vožnji na čas premagal Primoža Rogliča in osvojil naslov svetovnega prvaka.

Letos je Nizozemec po Giru medije in navijače še pustil v negotovosti, zdaj pa je potrdil, da bo nastopil že na naslednji tritedenskih dirki. Torej na francoskem Touru, pa čeprav bo že kaj kmalu na sporedu. “Ponosen sem na to, kar mi je uspelo doseči že na Giru. Vsakršen uspeh, ki ga bomo dosegli na Touru bo velik dodatek k vsemu skupaj v sezoni. Moja sezona se je vrtela okrog Gira. Potem, ko sem ga dobro odpeljal, smo se odločili, da grem še na Tour z mislijo na skupni seštevek. Da pridobim nova znanja, brez pravega cilja v mislih,” je Dumoulin dejal v izjavi za javnost.

Kolesar Sunweba je še poudaril, da bo to tudi zanj zelo zahteven podvig: “Odpeljati dve tritedenski dirki zapored z mislijo na visoka mesta v skupnem seštevku bo zame in za ekipo nova izkušnja. To nam bo dalo pomembne podatke za prihodnost.” Na daljšem seznamu Sunweba za Tour so še Roy Curvers, Chad Haga in Laurens Ten Dam, ki so letos že odpeljali tudi Giro, ter Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Simon Geschke, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Mike Teunissen in Edward Theuns. Sicer pa bodo pri Sunwebu kar težko ponovili lansko sezono.

Dumoulin je lani dobil Giro, na Touru pa je Michael Matthews dobil dve etapi in osvojil zeleno majico najboljšega po točkah. Warren Barguil, ki je pred sezono zapustil ekipo je tudi dobil dve etapi. Obe gorski. Obenem je osvojil še pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih in bil deseti v skupnem seštevku. Konkurenca bo letos vsekakor izjemna. Nastope so potrdili: Froome, Dumoulin, Nibali, Porte, Bardet, Quintana, Landa, Valverde, Uran, Mollema, Kruijswijk, Pinot, Zakarin, Kwiatkowski, Bernal, Thomas, Rolland, Fuglsang, Adam Yates … In seveda tudi Primož Roglič, ki pa pravi, da bo spet iskal predvsem etapne zmage.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ