Tom Dumoulin veliki zmagovalec Gira!

Tom Dumoulin veliki zmagovalec Gira!
28.05.2017 AVTOR: D. Z.
Izjemen zaključek Gira. Jan Tratnik 9. v kronometru. Jan Polanc Giro končal na 11. mestu. Kronometer je dobil Jos Van Emden. Veliki zmagovalec pa Tom Dumoulin!

Pa je konec dirke po Italiji. Tokrat jubilejne stote. Po več kot 3600 kilometrih dirkanja je zmagovalca odločal šele zaključni kronometer do Milana. Dolg je bil 29,3 km, potekal pa je od dirkališča v Monzi do središča Milana.

Najhitrejši čas je postavil Jos Van Emden, a tokrat je njegova zmaga ostala v senci boja za končno zmago. Kar šest kolesarjev je bilo pred startom v razmaku minute in pol. Nairo Quintana je startal v rožnati majici. A prvi favorit za končno zmago Tom Dumoulin je potrdil, da je med kandidati za končno zmago najboljši v tej disciplini. Postavil je drugi čas dneva, a je za 54 sekund ugnal Nibalija in za 1:19 Quintano.

Presenetljivo je bil Pinot počasnejši od Kolumbijca. Odlično je kronometer odpeljal Jan Tratnik, ki je z zaostankom 57 sekund postavil deveti čas. Zdaj pa končni vrstni red. Dumoulin je po več kot 90 urah dirkanja dobil stoto dirko po Italiji. To je njegova prva zmaga na tritedenski dirki. Za 31 sekund je ugnal Naira Quintano in za 40 Vincenza Nibalija. Sledijo Pinot, Zakarin, Pozzovivo, Mollema, Jungels, Yates in Formolo. Giro je na odličnem 11. mestu končal Jan Polanc. Najboljši med mladimi je bil Bob Jungels, Polanc pa četrti. Modro majico najboljšega na gorskih ciljih je osvojil Mikel Landa. Najboljši po točkah pa je bil Fernando Gaviria.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ