Tom Dumoulin zaključuje kariero

Tom Dumoulin zaključuje kariero
03.06.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tom Dumoulin je na Instagramu sporočil, da je to po ponesrečenem nastopu na dirki po Italiji njegova zadnja sezona.

"Odločil sem se, da bo to moje zadnje leto v vlogi profesionalnega kolesarja. Leta 2020 je bila za mano težka sezona in proti koncu leta sem pregorel. Bil sem senca samega sebe in takrat sem se odločil, da si vzamem premor. Da razmislim o prihodnosti," je med drugim Tom Dumoulin zapisal na Instagramu. Takrat se je vendarle odločil, da poskusi znova.

Osvojil je srebrno olimpijsko medaljo v vožnji na čas v Tokiu. Tudi po tem dosežku je imel številne vzpone in padce: “Kljub temu, da sem se občasno zelo dobro počutil, je bilo letošnje leto spet težko. Telo je bilo utrujeno in še vedno se počutim utrujeno, takoj ko poskušam s težjimi treningi ali dirkami. Namesto, da bi napredoval, čutim utrujenost, bolečine, poškodbe. Ves trud, ki sem ga vložil v trening, ponavadi ni bil dovolj, da bi dosegel željeno pripravljenost."

Dodal je še, da je prepričan, da bi se lahko vrnil na pravo pot, če bi se povsem posvetil treningu, če bi imel zares pravi pristop do vsega, ampak: "Odločil sem se, da ne bom šel po tej poti, ampak raje končam kariero. Z ekipo bomo pripravili načrt, kako na najboljši način izkoristiti te zadnje mesece. Upam, da bom lahko užival in bil tudi uspešen. Še posebej se veselim svetovnega prvenstva v Avstraliji in tamkajšnje vožnje ne čas." Dumoulin je še priznal, da ne ve, kaj bo počel po karieri.

Prepričan je, da bo že zaradi ljubezni do kolesarstva ostal povezan s tem športom: "Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi v karieri pomagali. Bila je neverjetna avantura." Zdaj 31-letni Dumoulin je v karieri dobil dirko po Italiji. Enkrat jo je končal na drugem mestu in je potem še istega leta bil tudi drugi na dirki po Franciji. Pohvali se lahko z dvema olimpijskima medaljama. Leta 2017 je postal tudi svetovni prvak v vožnji na čas. Zadnje tri sezone je vozil za Jumbo Vismo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ