Tom Dumoulin: Glavna tekmeca Dennis in Froome

Tom Dumoulin: Glavna tekmeca Dennis in Froome
20.09.2017 AVTOR: D. Z.
Dobil je dirko po Italiji in od takrat naprej razmišlja praktično samo še o današnji vožnji na čas. Tom Dumoulin je prvi favorit za zmago.

Tom Dumoulin je skrbno načrtoval letošnjo sezono. Po zmagi na dirki po Italiji si je spočil in celo odpovedal nastop na dirki po Španiji.

Vse z namenom, da se vrhunsko pripravi na današnji kronometer. Želi namreč osvojiti zlato, obleči mavrično majico. V pripravah na svetovno prvenstvo – več časa je preživel tudi na visoki nadmorski višini – je dobil tudi etapno dirki BinckBank Tour. “Upam, da se vse izide. Letos nisem prav veliko dirkal, vendar pa je bilo očitno kar napeto leto. Videli bomo, koliko moči mi je še ostalo. Mislim, da se s tem vprašanjem vsi ukvarjajo. Ampak, zaenkrat se dobro počutim, ” je dejal Tom Dumoulin.

Skupaj s kolegi je že v nedeljo dobil ekipno vožnjo na čas. Dumoulin je lani na olimpijskih igrah zaostal samo za Fabianom Cancellaro, na svetovnem prvenstvu pa je leta 2014 že osvojil bronasto medaljo. Trasa letošnje vožnje ne čas – kronometer se konča na gori Floyen - mu nadvse ustreza. Vseeno pa opozarja, da ga lahko resno ogrozita predvsem Rohan Dennis in Christopher Froome. “Na ekipnem kronometru sem opazil, da je Rohan opravil ogromno dela pri narekovanju ritma. To pomeni, da je v formi. Videli bomo, kaj se lahko zgodi. Frooma pa že kakšno leto nisem premagal. Vedno, ko se soočiva me premaga. Zato bo težko, ” je še dodal Dumoulin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ