Tom Dumoulin: Odličen dan in super noge

Tom Dumoulin: Odličen dan in super noge
21.09.2017 AVTOR: D. Z.
Tokrat nepremagljiv na kronometru. Pričakovano. Nov svetovni prvak je Tom Dumoulin. Kaj je povedal na novinarski konfrenci?

O veliki prednosti
“Razlike so me presenetile, saj sem bil na ovinkih zaradi dežja zelo počasen. Na vzponu pa mi je na ovinkih zadnji obroč zaradi mokre ceste odnašalo. Na srečo je bil moj odličen dan več kot dovolj. Vse se je izšlo, zato morda ne smem več dvomiti vase. ”

O počutju v zadnjih dneh
“V zadnjih dveh tednih se nisem najbolje počutil, vsekakor ne odlično. Po tako uspešni sezoni se je bilo psihično kar težko osredotočiti na vse to. Ko pa sem prišel sem, sem bil vesel. V zadnjih dneh sem se dobro počutil. V nedeljo smo z ekipo prišlo do presenetljive zmage, kar je dalo še dodaten zagon. Danes pa sem imel super noge. Vedel sem, da imam odličen dan. ”

O tem, da je skoraj ujel Chrisa Frooma
"To, da sem ga videl, mi je dalo dodaten dober občutek. Želel sem ga ujeti. Vedel pa sem, da kolesar, kot je on, ne pade v krizo. Vedel sem, da bo nadaljeval v svojem ritmu. Sicer je bil počasnejši kot sem bil jaz, a ujeti ga na koncu vendarle nisem uspel. ”

O tem, da ni zamenjal kolesa
“Ekipa je aprila bila tukaj in dejali so mi, da bo vsekakor treba zamenjati kolo. Ko pa sem takoj po prihodu sem že prvi dan odpeljal ta kalenc, v to nisem bil tako prepričan. Do včeraj sem bil v dvomih, potem pa sem se odločil, da kolesa ne zamenjam, saj sem na vzponih tudi na kolesu za kronometer dobro počutim. Čeprav sem na začetku vzpona, na ovinkih izgubil nekaj časa, sem še vedno čutil, da sem dovolj močan. Vedel sem, da sem dobro na poti. ”

O nedeljski cestni dirki
“Najprej bom užival v tem trenutku. Tudi to je pomembno. Potem pa se bom osredotočil na cestno dirko. Sem dobro pripravljen, tako da imam nekaj možnosti. Nisem favorit, vendar pa možnosti so. Vedno sem rekel, da prihajam sem na tri direk in pri tem ostajam. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ