Tom Meeusen presenetljivo najboljši ob koncu leta

Tom Meeusen presenetljivo najboljši ob koncu leta
30.12.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Bogat praznični program v ciklokrosu se je nadaljeval s šesto dirko serije Bpost Bank Trophee, nekoliko presenetljivo pa je slavil Tom Meeusen.
Sedemindvajsetletni Belgijec je bil sicer v zadnjem času v vse boljši formi, zmaga na dirki v Azencrossu pa je njegova tretja v letošnji sezoni, a hkrati prva na dirkah najvišje ravni.

Leto se sicer za Meeusna ni začelo najbolje, saj je bil boj z UCI-jem glede domnevnega jemanja prepovedanih poživil in bitko na koncu tudi dobil. Tako je v Azencrossu s taktično izvrstno predstavo presenetil konkurente.

"Leto 2015 je bilo zame psihično zelo zahtevno, zato ga je še toliko slajše končati z zmago. Tudi tekmeci so bili zelo veseli mojega uspeha in mi čestitali, da sem se vrnil v vrhunsko formo. Zmago sem dosegel predvsem zaradi dobre vožje na tehničnih odsekih. Imel sem tudi nekaj sreče, a to je del športa. Zelo sem zadovoljen," je zmago komentiral Meeusen.

Napadel je že na polovici dirke in se odpeljal zasledovalcem ter si s solo vožnjo do cilja privozil zanesljivo zmago. Boj za drugo mesto je dobil Tim Merlier, ki je v šprintu ugnal Wouta Van Aerta. Po dobrem začetku je nekoliko popustil junak preteklega konca tedna Mathieu Van der Poel, ki si je na koncu privozil le zanj skromno sedmo mesto. Tudi Merlier je na zadnjih nekaj preizkušnjah nakazal dvig forme, predvsem z zelo močnimi pospeševanje pa je že nekajkrat presenetil tekmece. Tokrat je svoj napad tempiral izvrstno in premagal odličnega Van Aerta, ki pa je vseeno povečal vodstvo v skupnem seštevku.

Sven Nys je namreč končal šele kot 10., Kevin Pauwels pa na 12. mestu. Tako ima tri dirke pred koncem v Bpost Bank Trophee Van Aert dobre štiri minute prednosti pred Pauwelsom in skoraj osem minut prednosti pred legendarnim Nysom.

Naslednja dirka v tem tekmovanju bo na novega leta dan v Baalu, tehnično zahtevna preizkušnja pa je poimenovana prav po Nysu, najboljšem tekmovalcu v ciklokrosu vseh časov.  

Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ