Toma Boonena zaradi poškodb ne bo niti v Roubaix (video)

Toma Boonena zaradi poškodb ne bo niti v Roubaix (video)
31.03.2013 AVTOR: D. Z.
Tom Boonen naj bi zaradi posledic padca na dirki po Flandriji izpustil tudi dirko Pariz-Roubaix, kjer bi branil lansko zmago.
Zadel ob plastični predmet
Tom Boonen je lani imel zares sanjsko sezono, saj je v tem času dobil praktično vse dirke, ki potekajo po tlakovanih cestah. Letos pa je povsem drugače. O tem smo sicer že pisali, zdaj je Tom Boonen doživel nov, hud udarec. Na dirki po Flandriji je branil lansko zmago, že tretjo na tej dirki. A njegova pot se je tokrat končala že zelo zgodaj, po prevoženih zgolj 19 kilometrih.

»Bil sem za Stijnom Devolderjem. Vozili smo na desni strani skupine. Hitrost je bila visoka, glavnina je zavila rahlo levo, mi pa smo sledili, ko sem nenadoma zadel ob plastični predmet na cesti. V trenutku sem bil na tleh. Sprva nisem mogel niti dihati in takoj sem spoznal, da nekaj ni v redu. Predvsem leva stran telesa me je zelo bolela. Potem sem videl še globoko rano na resnem kolenu in takrat mi je postalo jasno, da je dirke zame konec, « je v izjavi za javnost dejal Tom Boonen.

Padec videl tudi Cancellara
Njegov padec je videl tudi kasnejši zmagovalec dirke Fabian Cancellara, k ije podobno usodo doživel na lanski dirki po Flandriji: »Bil sem skoraj ob njem, ko je padel. To je bil zelo žalosten trenutek, ko sem ga videl pasti. Nekaj trenutkov sem bil kar prazen, saj sem se spomnil, kaj se mi je zgodilo lani. To ni bil dan, ki bi si ga Belgijci želeli, a upam, da so zadovojni z mojo zmago. «

Belgijca so hitro prepeljali v bolnišnico v Roeselaru. Utrpel je močan udarec v desni kolk. Rano na desnem kolenu so morali zašivati, poškodovan ima tudi levi komolec. Dodatno slikanje pa je pokazalo, da Boonen nima zlomljene nobene kosti. Zdaj je jasno. Tom Boonen ne bo branil niti zmage na dirki Pariz-Roubaix. »Za to smo se že odločili. Tri do štiri dni sploh ne bo mogel sesti na kolo, dali pa mu bomo vsaj deset dni počitka, « je kmalu zatem razkril uradni zdravnik moštva Omega Pharma Quick Step Yvan Van Mol.

Boonen: Vrnil se bom
»Druge možnosti resnično ni. Taki dirki se je težko odpovedati, vendar pa ne bom mogel voziti. Vse me boli in v naslednjih dneh zagotovo ne bo nič lažje. Leto 2013 na žalost ni moje leto.Imel sem že ogromno težav. Zdaj moram zares paziti. Komolec in kolk sta otečena, « je še dodal Boonen. Belgijec je komentiral tudi razplet dirke. Bil je jasen:

»Bilo je zanimivo, najmočnejši pa je zmagal. Vsi so imeli svoja pričakovanja, a na koncu sta v ospredju bila najmočnejša. Čestitam Cancellari. Kar se mene tiče. Imam še nekaj časa in naslednje leto bom spet poskusil. « Boonen bi lovil že rekordno četrto zmago na dirki po Flandriji in kar peto na dirki Pariz-Roubaix.

Na priloženem video-posnetku si lahko ogledate padec Toma Boonena na dirki po Flandriji
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ