Toma Dumoulina primerjajo z Miguelom Indurainom

Toma Dumoulina primerjajo z Miguelom Indurainom
09.09.2015 AVTOR: D. Z.
Nekdanji športni direktor Banesta Euzebio Unzue je dejal, da imata Tom Dumoulin in Miguel Indruain kar nekaj skupnih lastnosti.

Miguel Indurain je v svoji karieri med drugim dobil pet dirk po Franciji in dva italijanska Gira. Do zmag pa ga je vodil Eusebio Unzue, ki je pred njim vodil tudi Pedra Delgada. Unzue je še zdaj aktiven, saj je glavni mož španske World Tour ekipe Movistar. In prav Unzue je očitno navdušen nad predstavami 24-letnega Tom Dumoulina, ki je trenutno četrti na dirki po Španiji. Nizozemec je do zdaj veljal zgolj za specialista za kronometer.

Na Vuelti pa dokazuje, da je lahko še kako dober na vzponih. »Med njima obstajajo neke podobnosti. Miguel je bil odličen kronometrist, ki se je lahko dobro branil na vzponih. In prav to Dumoulin počne tukaj. Seveda pa moramo zdaj videti, če bo, potem ko se je začel odlično voziti na vzponih, tudi v kronometru tako dober, kot je bil prej, « je dejal Unzue. Poudaril je še, da je Vuelta pogosto predstavljala odskočno desko za nektere kolesarje, ki so potem blesteli na Touru.

Omenimo Chrisa Froome. »Lahko postane naslednja velika zvezda. Boj za zmago bo zelo tesen, « je še dodal Unzue. In najbolj očitna podobnost med Dumoulinom in Indurainom? Dumoulin meri 186 centimetrov in ima 71 kg. Indurain pa je dva centimetra višji, a je imel skoraj 80 kg. In, če ima Dumoulin celo priožnost, da dobi Vuelto … Indurainu to nikoli ni uspelo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ