Tomaž Nose: Do Vršiča bomo že vsi pečeni!

Tomaž Nose: Do Vršiča bomo že vsi pečeni!
12.06.2013 AVTOR: D. Z.
Dvs dni pred začetkom dirke po Sloveniji je Tomaž Nose priznal, da še vedno čuti posledice padca, a je pred domačo preizkušnjo optimističen.
Med deset se že težko pride
Nose si je ob padcu poškodoval koleno, vendar je s treningi nadaljeval. Da se njegova forma postopoma vzpenja, je pokazal v nedeljo, ko je v Avstriji zasedel šesto mesto. Med ubežnike pa se je preselil skupaj z izjemnim Zoidlom, ki letos zares blesti in je kasneje to dirko tudi dobil.

Nekdanji zmagovalec dirke po Sloveniji je kljub poškodbi zelo motiviran. "Zadovoljen bi bil, če bi dirko končal med najboljšimi petimi. Med tri že dolgo nisem bil. Leta 2002, ko sem prvič nastopil na dirki po Sloveniji, sem bil osmi. Zadnja leta pa je težko priti med deset najboljših. Vem, da je zmagati težko, saj so na startu zares dobri kolesarji," je cilje razkril kolesar Adrie Mobila.

Sinkewitz najbolj nevaren
Nose je pri novomeškem klubu eden izmed dveh resnih kandidatov za najvišja mesta. Poleg njega bodo v moštvu veliko stavili tudi na Radoslava Rogino, medtem ko se bo Matej Mugerli po vsej verjetnosti osredotočil na eno izmed etap. Konkurenca pa bo vsekakor zelo močna.

"Sigurno bo imela vsaka ekipa enega kolesarja za skupno uvrstitev. Od Slovencev sta to Valjavec in Polanc. Oba se dobro peljeta na klanec, pa tudi kronometer znata dobro odpeljati. Motivirana sta, tako da bosta od Slovencev brez dvoma največja konkurenta. Tu je še Sinkewitz, ki je tudi zelo dober in mislim, da je najbolj nevaren za to zmago," je še dodal Nose.

Nose o Valjavcu: Upam, da ga bom čim dlje držal!
Tako lahko z nestrpnostjo pričakujemo slovenski obračun Nose/Valjavec, seveda oplemeniten z Juretom Golčerjem. "Upam, da ga bom čim dlje držal," je z nasmehom o Valjavcu najprej dejal Nose, potem pa dodal: " Bomo videli, kako se bo razpletalo. Sigurno je dober. Če bom dober, bom šel mimo njega, če ne, pa ne. V petek in soboto bo vse jasno." Nose računa tudi na to, da se je v traso vrnil Vršič, kjer je v preteklosti vedno dobro dirkal.

A obenem je poudaril, da tudi preostalih treh etap ne sme podcenjevati. "S prologom sem bolj zadovoljen, saj je bil lani kronometer zame predolg. Na prologu pa lahko izgubim manj sekund. Tudi prva etapa je zelo zahtevna. Na začetku je klanec z 19 serpentinami in je podoben Vršiču. Na koncu pa je še krog čez Višnjo Goro, kjer je štiri kilometre klanca. Ta etapa je tudi zelo zahtevna in naporna, tako da mislim, da v cilj ne bo prišla cela skupina," je še razkril Nose.

Vršiča se že veseli
Z ekipo si je ključne dele trase ogledal. Tudi etapo od Škofje Loke do Vršiča, ki bo po vsej verjetnosti dala zmagovaca.

"Vesel sem, da je spet Vršič. Etapa je zelo težka. Klanec na Livške Ravne je zelo strm in tudi tukaj bo prišlo do kakšne selekcije, čeprav je do Vršiča še daleč. Pod Vršičem bomo že vsi pečeni, tako da bomo gor šli samo še, kolikor bo kdo zmogel. Tudi zadnji dan je razibana trasa, vendar takrat ponavadi ne pride do nekih odločitev."

Nose je prav na Vršiču potrdil zmago leta 2007, ko ga je v sprintu sicer premagal Vincenzo Nibali, v skupnem seštevku pa ga Italijan ni mogel ogroziti.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ