Tony Martin v rusko Katjušo

Tony Martin v rusko Katjušo
16.08.2016 AVTOR: D. Z.
Po petih letih v moštvu Etixx Quick Step bo Tony Martin odšel v rusko Katjušo.

Tony Martin je zadnji pet sezon preživel v moštvu Etixx Quick Step. Mojster za vožnjo na čas, ki se je letos prvič preizkusil tudi na enodnevnih klasikah bo zapustil belgijsko moštvo. To je njegova zadnja sezona v ekipi, ki jo vodi Patrick Lefevre. Nemec pa odhaja v rusko Katjušo.

»Veseli me, da prihajam v tako močno ekipo. Katjuša je lani pokazala, da je to zmagovalna ekipa. Katjuših dres mi je zares všeč in ponosen sem, da ga bom lahko nosil v sezona 2017 in 2018, « je v izjavi za javnost dejal 31-letni Martin. Da je prišlo do podpisa pogodbe naj bi bil zaslužen tudi nemški proizvajalec koles Canyon. Prej omenjeni Lefevre pa je priznal, da on kolesarjem dolgoročnih pogodb ne more zagotoviti. Razlog?

Z glavnimi sponzorji ima pogodbe podpisane samo še za prihodnjo sezono. Martin bo tako okrepil Katjušo, ki jo zapušča Joaquim Rodriguez. Španec bo končal kariero. »Tony Martin je tip kolesarja, ki smo ga iskali. Njegovi dosežki povedo vse. Z izkušnjami lahko še izboljša našo ekipo. Že lani smo okrepili del ekipe za klasike. Zdaj bomo to storili za vse vrste dirk. Tonyjeva moč in vzdržljivost, predvsem pa njegov karakter se povsem ujemajo s skupino. Sodelovanja z njim se že veselim. « je dejal glavni mož ruskega moštva Vjačeslav Ekimov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ