Tony Martin vse bolj pogleduje proti tlakovanim klasikam

Tony Martin vse bolj pogleduje proti tlakovanim klasikam
07.01.2016 AVTOR: Matej Zalar
Nemec Tony Martin je napovedal, da bi bil v prihodnjih sezonah rad konkurenčen tudi na tlakovanih klasikah, ki do sedaj niso bile del njegovega programa.
Tony Martin kakšne dodatne predstavitve niti ne potrebuje: gre za večkratnega svetovnega prvaka, večkratnega zmagovalca etap na največjih etapnih dirkah in nosilca rumene majice. A v prihodnjih sezonah bo svoj koledar prilagodil prav posebnemu cilju: nastopu na dirki po Flandriji in Paris - Roubaixu.

"Želel sem v svojo kariero vnesti nekaj svežine, zato smo se že ob koncu lanske sezone z ekipo dogovorili, da se bom preizkusil na belgijskih klasikah in polklasikah. Tako bom svoj običajni program dirk kombiniral z enodnevnimi dirkami, začel bom z Omloop Het Nieuwsbladom in Dwars door Vlaanderenom. Če bo šlo vse po sreči, bom v ekipi tudi na največjih treh: Gent - Wevelgemu, dirki po Flandriji in Paris - Roubaixu," je odločitev obrazložil Martin.

V letošnji sezoni na klasike odhaja predvsem po izkušnje, saj se zaveda, da je boj za zmagovalni oder že v prvem poizkusu zelo malo verjeten: "Želim si, da bi lahko dobro pomagal ekipi na dirkah, ki so za nas zelo pomembne, saj ekipa prihaja iz Belgije. Letošnja pomlad bo nekakšen preizkus, če bodo rezultati dobri, pa bom s klasikam nadaljeval tudi v prihodnje."

Martin je sicer do sedaj le leta 2008 nastopil na dirki Dwars door Vlaanderen, a je potrditev, da je tudi na kockah zelo konkurenčen, dobil na lanski tlakovani etapi Toura do Cambraia, ki jo je dobil in oblekel tudi rumeno majico. Svetovni prvak bo še dodatno orožje že tako izjemno močne ekipe Etixx-QuickStepa na pomladanskih klasikah, v letošnji sezoni pa bo verjetno pomočnik Tomu Boonenu pri še zadnjem naskoku na vrh Flandrije in Roubaixa v njegovi karieri.

 
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ