Tony Martin: Naslednje leto rekord na eno uro in vrnitev na prestol

Tony Martin: Naslednje leto rekord na eno uro in vrnitev na prestol
19.11.2014 AVTOR: D. Z.
Tony Martin se bo preizkusil v vožnji na eno uro. Želi pa se vrniti tudi na svetovni prestol v kronometru.

Na svetovnem prvenstvu v Ponferradi je Tony Martin napadal četrto zaporedno zlato medaljo v kronometru. A načrte mu je preprečil Bradley Wiggins, ki ga je premagal za 26 sekund. 29-letni član moštva Omega Pharma Quick Step pa se želi vrniti na vrh. Škoda je le, da se za naslov ne bo pomeril z Wigginsom, ki je že napovedal, da naslova ne bo branil.

»Razočaranje je kar hitro minilo in zamenjala ga je želja po osvojitvi majice naslednje leto. Bil sem utrujen. Nekje sem se uštel. Iz tega pa sem se tudi nekaj naučil. Bolje, da se to dogaja zdaj, kot pa pred olimpijskimi igrami, « je razloge razkrival Martin. Torej. Tudi o olimpijskih igrah leta 2016, ki bodo v Riu že razmišlja. A najprej je tu leto 2015: »Popravil bom napake in že naslednje leto pokazal, da sem najboljši. «

Morda pa se nam vendarle obeta veliki dvoboj Martin/Wiggins. Le, da bi ta potekal "na daljavo". Govorimo o postavljanju rekorda v vožnji na eno uro. Pisali smo že, da naj bi se Bradley Wiggins dogovarjal, da bi poleti 2015 rekord poskusil postavili na velodromu na Majorki. O tem razmišlja tudi Tony Martin. Očitno že za naslednjo sezono.

»To je v mojem programu. Decembra se bom pogovoril z ekipo. To želim izpeljati tako, da moja sezona na cesti ne bo trpela, kar je najbolj pomembno. Najti moram čas za pripravo, ne da bi to vplivalo na mojo pripravljenost za cestne dirke. Ker imam ob sebi sposobne ljudi in ekipo, ki me podpira, menim, da bomo pravi termin našli že v naslednji sezoni, « je razkril Tony Martin.

In tako bo lahko izzval Wigginsa, ki pa ima po Nemčevem mnenju v tej disciplini veliko prednost: »Govorim predvsem o izkušnjah, saj prihaja z velodroma. Prepričan sem, da bom sam potreboval več časa za prilagoditev kot on. Morda bom moral poskusiti dvakrat, trikrat, štirikrat, da bom imel podobno izhodišče. A na tem želim delati. Po prvem treningu na velodromu bom lahko rekel, ali je to izvedljivo ali ne. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ