Tony Martin: Svetovnega prvenstva nočem ogroziti!

Tony Martin: Svetovnega prvenstva nočem ogroziti!
10.09.2013 AVTOR: D. Z.
Med nastopajočimi na dirki po Španiji ni več Tonyja Martina. Nemec je odstopil, ker se želi pripraviti na svetovno prvenstvo.

Tony Martin bo na svetovnem prvenstvu v kronometru branil naslov svetovnega prvaka. Zadnji dve leti je bil na tej preizkušnji najboljši v zadnjih dveh letih. Želi si še tretjega zaporednega naslova. In prav zato je v 14 etapi, ki je kolesarje na dirki po Španiji popeljala vse do francoskega Peyragudesa. Etapo so zaznamovale zelo nizke temperature in zato je prišlo tudi do številnih odstopov.

S kolesa sta predčasno stopila tudi Philippe Gilbert in Ivan Basso. »Po ekstremno nizkih temperaturah v soboto in zaradi dežja v nedeljo sem se po posvetu z ekipo odločil, da predčasno zapustim Vuelto. Sobotna etapa je bila, zato ker se je temperatura iz 30 spustila na vsega 4 stopinja, najbolj nenvadna, kar sem jih kdaj vozil, « je dejal Tony Martin.

Nemec je tako prevozil dovolj etap, da je dvignil pripravljenost, obenem pa ni želel tvegati, da bi po nepotrebnem zbolel. Formo je preizkusil v vožnji na čas, ki je bila sicer precej bolj razgibana kot tista, ki bo na svetovnem prvenstvu, a vseeno. Martina je premagal njegov največji konkurent v kronometru Fabian Cancellara. A Martin je tudi navdušil z izjemno samostojno vožnjo v šesti etapi.

V begu je sam vztrajal kar 174 kilometrov, ujeli pa so ga tik pred ciljem, čeprav ga je imela glavnina takrat v zadnjih kilometrih vseskozi na dosegu. »Z mislijo na svetovno prvenstvo nočem ničesar tvegati. Forme nočem ogroziti. Odstopiti ni bilo lahko. Vendar, zdaj sem povsem osredotočen samo še na svetovno prvenstvo, « je še dejal Martin.

Na svetovnem prvenstvu v Toskani naj bi se za medalje pomerili še Bradley Wiggins, Taylor Phiney in morda tudi Fabian Cancellara. Švicar prav na dirki po Španiji dokazuje, da je ujel pravo formo, a je izrazil željo, da bi poskusil dobiti cestno preizkušnjo. Če bo nastopil tudi na kronometru, še ni sporočil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ