Tony Martin: Za mano je izjemen teden

Tony Martin: Za mano je izjemen teden
11.07.2015 AVTOR: D. Z.
Tony Martin je že prestal operacijo zlomljene ključnice. Opravili so jo v Hamburgu in Nemec je že spremljal 7. etapo na dirki po Franciji. Seveda prek TV.

V sedmi etapi dirke po Franciji smo bili priča nečemu, kar se ne zgodi ravno pogosto. Zadnjič se je leta 2007, ko so MIchaela Rasmussena odstranili iz ekipe Rabobank, medtem ko je še nosil rumeno majico. Tokrat v karavani ni bilo rumene majice, ki je znak vodilnega v skupnem seštevku. Tony Martin je majico v šesti etapi sicer ubranil, vendar se je pri padcu manj kot kilometer pred ciljem poškodoval. Do cilja je prišel s pomočjo klubskih kolegov pri moštvuEtixx Quick Step.

Uspel je še čestitati kolegu in zmagovalcu etape Zdeneku Štybarju, potem pa je šel na prve preglede, ki so takoj pokazali, da ima Martin zlomljeno kjučnico. Nemec je kljub vsemu prišel na podelitev in se množici pokazal v rumeni majici. Kmalu zatem je dal še izjavo, odšel na dodatne preiskave in po vrnitvi iz bolnišnice sklical konferenco. Na njej je povedal pričakovano – da Toura ne bo nadaljeval. Udeležil se je še proslavljanja etapne zmage prej omenjenega Štybarja, potem pa takoj odletel v Hamburg.

»Rad bi se zahvalil vsem ljudem, ki so poskrbeli za prevoz v bolnišnico, pa tudi zdravniški ekipi v Hamburgu. Vsi so bili neverjetni, omogočili pa so mi operacijo v zelo kratkem času. V takih situacijah je čas zelo pomemben. Boljše se stvari ne bi moglo opraviti, « je Tony Martin sporočil v petek dopoldne, potem ko je bila za njim že operacija. Popoldne pa je objavil fotografijo, na kateri je videti, kako leži na postelji in spremlja Tour de France:

»Moji ekipi in vsem kolesarjem na Touru želim vso srečo. Že danes v bolnišnici jih bom gledal prek televizije. Čudno bo, vendar to je pač življenje in to je kolesarstvo. Na vse moram gledati kot na do polovice poln kozarec in se spominjati samo dobrih stvari. Za mano je izjemen prvi teden dirkanja na Touru z izjemno ekipo. Dobil sem etapo in prvič v karieri oblekel rumeno majico. Na tem Touru sem uresničil sanje, zdaj pa že razmišljam o vrnitvi na to dirki, na kateri bom spet občutil neverjetne stvari, « je še dodal Martin. Zdaj ga najprej čaka 14 dni prisilnega počitka, potem pa bo spet začel s pripravami na nadaljevanje sezone.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ