Toon Aerts presenetljivo novi evropski prvak v ciklokrosu

Toon Aerts presenetljivo novi evropski prvak v ciklokrosu
01.11.2016 AVTOR: Matej Zalar
Prvi vrhunec sezone ciklokrosa je na evropskem prvenstvu v Franciji nekoliko presenetljivo pripadel Belgijcu Toonu Aertsu.

Evropsko prvenstvo, rezultati:

1. Toon Aerts                                   1:04:16
2. Mathieu Van der Poel                    +0:00:45
3. Wout Van Aert
4. Clement Venturini
5. Jens Adams
6. Kevin Pauwels
7. Lars Van der Haar
8. Marcel Wildhaber
9. Steve Chainel
10. Corne Van Kessel
 

Evropsko prvenstvo v ciklokrosu je bilo za člane na sporedu šele drugič, naslov pa je zmagovalcu prinesel tudi posebno majico evropskega prvaka. Tokrat so se kolesarji merili v kraju Pont-Chateau v Franciji, toplo in sončno vreme pa je bilo za ciklokros kot naročeno.

Na suhi progi je Toon Aerts odpeljal drzno dirko in napadel že v osmem krogu, njegovemu pospeševanju pa konkurenti niso sledili, ker je bilo do cilja še ogromno dirkanja pred njimi. A 23-letni Belgijec se vseeno ni dal in je uspel narekovati konstantno močan ritem. Ko so v ozadju spoznali, da Aerts misli resno, je bilo že prepozno.

Na koncu sta se z drugim in tretjim mestom morala zadovoljiti prva favorita pred dirko - 21-letni Mathieu Van der Poel in leto dni starejši svetovni prvak v ciklokrosu Wout Van Aert. Zmagovalec Aerts je bil tako s 23-leti najstarejši na odru za zmagovalce, prihodnost ciklokrosa pa je očitno zelo svetla. Prvi evropski prvak v zgodovini, Nizozemec Lars Van der Haar, je dirko končal na sedmem mestu, tik za večjo skupino kolesarjev, ki so se razporedili med drugim in šestim mestom.

 

Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ