Topeak prevleka: Tudi kolo si zasluži zaščito

Topeak prevleka: Tudi kolo si zasluži zaščito
11.06.2012 AVTOR: Blaž Mazi
Prevleka za kolo? Bodite no resni! Saj smo. Prav pride na balkonih, pri potovanjih z avtodomom in v kampih.

Predstavljen izdelek lahko v bolje založenih kolesarskih trgovinah ali v Factory Store spletni trgovini

Nima vsak te sreče, da bi lahko hranil kolo v garaži, dobro varovani kleti bloka ali celo posebni sobi v stanovanju.  Veliko ljudi jih ima na balkonih, kjer so izpostavljeni UV žarkom, snegu, dežju, včasih pa tudi kakšnim pticam in glodalcem.

UV zaščita in vodoodbojnost

Topeak zaščita za kolo je izdelana iz 190T najlona in ščiti občutljive dele kot so bovdni, plašči, rezervoarji za zavorno olje pred UV žarki. O tem velja razmisliti kar se tiče shranjevanja karbonskih specialk na balkonih, ki so čez dan izpostavljeni Soncu.
Prevleka je vodoodbojna in zelo dobro ščiti kolo pred zunanjimi vpliv. V primeru, da jo uporabljate v kampih ali na zadku avtodoma, jo je dobro vsakih nekaj dni prezračiti, saj vlaga med daljšimi nalivi (tako kot pri šotorskih tkaninah) na stikih lahko prodre v notranjost. Na zadku avtodoma prevleka terja seveda nekaj dodatnih elastik in "pajkov", da jo turbulence ne raztrgajo, a to izkušeni avtodomarji tako že vedo.

Tri velikosti

Zložena je v priročni torbici in tehta dobrih 300 gramov. Ko jo namestimo na kolo, najprej opazimo, da ima na dnu všito elastiko, ki objame obe kolesi in gonilki in preprečuje, da bi jo odnesel veter.
Topeak proizvaja tri velikosti: za gorska 26-palčna kolesa, 29-palčne velikane in cestne dirkalnike. Ena od njih bo prava za različne standarde obročnikov in vrst koles, ki so danes na voljo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ