Tortour v Švici, Tadej Blatnik in Aleš Krivec v kategoriji dvojic do tretjega mesta

Tortour v Švici, Tadej Blatnik in Aleš Krivec v kategoriji dvojic do tretjega mesta
19.08.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tudi sedma izvedba ultramaratonske kolesarske dirke Tortour v Švici (13.-16. avg.2015) ni minila brez slovenskih udeležencev.

Na klasični izvedbi (1000 km in 12 500 višinskih metrov) je slovenske barve zastopal Mitja Bezjak, na krajši verziji Tortour Challenge (540 km in 6 900 višinskih metrov) pa sta nastopila Tadej Blatnik in Aleš Krivec v kategoriji dvojic (ekipa The Blek Goat). Konkurenca je bila letos še posebej pestra, saj je v vseh kategorijah nastopilo kar 700 udeležencev.

Letošnja dirka je potekala v zahtevnih vremenskih pogojih, zaradi katerih so tekmovalci doživljali še dodatno torturo. Prolog je potekal v slikovitem mestu Neuhausen, kjer so najširši slapovi v Evropi. Temperatura se je na dan prologa povzpela vse do 35 stopinj Celzija, kljub temu pa je odlično nastopila slovenska dvojica The Blek Goat, ki je osvojila prvo mesto v kategoriji. Mitja Bezjak je dirko začel iz devetnajste pozicije.

Prva noč dirke je minila v mirnem vremenu, zjutraj pa se je iz zahoda nad tekmovalce zgrnila hladna in deževna fronta z močnimi nevihtami, ki je nad njimi vztrajala vse do konca. Posebej so bile vremenske razmere zahtevne na gorskih prelazih, saj se je trasa kar trikrat povzpela nad 2000 metrov kjer je bila temperatura krepko pod 10 stopinjami.

Ekipa The Blek Goat se je z razmerami pogumno spopadla in ves čas bila bitko za tretje mesto. Na koncu epske etape preko slikovitih gorskih prelazov Oberalp, Furka in Grimsel je Alešu končno uspelo prehiteti kolesarja iz ekipe Team Vigorelli-Bauer Sport, Tadej pa je potem prednost suvereno zadržal do konca. S časom 17 ur in 30 minut so bile tako stopničke v konkurenci 37 ekip zagotovljene. Mitja Bezjak je v zahtevnih razmerah žal odstopil malo po sredini dirke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ