Tour 2014: Se vrača "Severni pekel"?

Tour 2014: Se vrača "Severni pekel"?
12.10.2013 AVTOR: D. Z.
V francoskem časopisu La Voix du Nord poročajo, da naj bi kolesarji na naslednji dirki po Franciji tri etape vozili tudi po nekaterih tlakovanih odsekih na severu Francije.

Predstavitev trase naslednje, že 101. dirke po Franciji, bo 23. oktobra. Edina potrjena stvar je, da se bo Tour de France začel v tujini. Tokrat bo prve tri etape gostila Velika Britanija. Vse skupaj pa se bo začelo v Yorkshiru.

Po treh dneh bodo kolesarji odpotovali v Francijo in od tu naprej se samo še ugiba o trasi dirke.  Pri časopisu La Voix du Nord so zapisali, da obstaja velika verjetnost, da bodo organizatorji kolesarje popeljali na sever, morda celo v Belgijo. In to s posebnim namenom.

Da bi kolesarje popeljali po nekaterih odsekih tlakovanih cest, s katerimi se vsako leto soočijo na dirkah, kot je Pariz-Roubaix, poznana tudi pod vzdevkom Severni pekel. Direktor dirke Christian Prudhomme naj bi namreč nekaj dni preživel v tistih krajih. Pri časopisu so zapisali, da naj bi kolesarji v tistih krajih preživeli tri dni.

Zadnjič so se na Touru z zahtevnimi odseki tlakovcev soočili leta 2010. To je bilo v tretji etapi dirke. Dobil jo je Thor Hushovd, Fabian Cancellara pa je Andyju Schlecku pomagal, da si je privozil lepo prednost pred Albertom Contadorjem. Takrat je bilo kar lepo število padcev, ključnico si je poškodoval tudi eden izmed favoritov Frank Schleck.

Takrat so se pojavili številni očitki, zakaj so organizatorji kolesarje popeljali na tiste poti. Mnogi so poudarili, da se na startu Pariz-Roubaixa pojavijo kolesarji, ki si želijo in ki znajo dirkati na takih dirkah. Na Touru pa so številni kolesarji, ki na tlakovcih ne znajo dirkati, obenem pa morajo veliko tvegati, saj morajo etapo končati, če hočejo nadaljevati s Tourom.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ