Tour 2017: V Nemčiji po godu nemškemu kronometristu

Tour 2017: V Nemčiji po godu nemškemu kronometristu
14.01.2016 AVTOR: D. Z.
Zdaj je znano, kako se bo začela dirka po Franciji 2017. Začetek bo gostil nemški Dusseldorf. Tako ni nobeno presenečenje - najprej bo na sporedu krajši kronometer.
Leta 2017 se bo Tour de France začel v Dusseldorfu. Tour se v Nemčijo vrača prvič po letu 1987, ko ga je gostil Berlin. Zdaj so organizatorji razkrili, da bo na sporedu najprej posamični, 13 km dolg kronometer. »Trasa je povsem ravninska, pisana na kožo močnim kolesarjem, « so pri agenciji ASO, ki si lasti dirko po Franciji zapisali v uradni izjavi za javnost.

Start in cilj bo gostil Messe. Nemci bodo tako držali pesti za večkratnega svetovnega prvaka Tonyja Martina, ki velja za enega izmed največjih specialistov za vožnjo na čas. Druga etapa se bo začela v Dusseldorfu, podrobnosti pa bodo razkrili šele 18. Oktobra, ko bodo razkrili tudi celotno traso dirke.

Zaenkrat je jasno, da se bodo kolesarji v drugi etapi najprej v zaprti vožnji zapeljali v center Dusseldorfa, in da bo po šestih kilometrih že prvi kategorizirani vzpon a Grafenberg. Najbrž pa tudi ne bo posebej zahtevna. Nenazadnje bi se v dobri luči radi predstavili tudi nemški sprinterji. Trenutno so izjemni in spadajo v sam vrh. To so Andre Greipel, Marcel Kittel, John Defenkolb ...
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ