Tour 2018 na Alpe d'Huez, po tlakovcih in makadamu?

Tour 2018 na Alpe d'Huez, po tlakovcih in makadamu?
10.10.2017 AVTOR: D. Z.
17. oktobra bo agencija ASO v Parizu predstavila traso naslednje dirke po Franciji. Francoski mediji pa že ugibajo, kakšna bi trasa lahko bila.

Sezone še ni konec, a že se ugiba, kakšne bodo trase največjih treh tritedenskih dirk v sezoni 2018. Že kaj kmalu bodo organizatorji v Parizu predstavili traso 105. dirke po Franciji.

Predstavitev bo 17. oktobra. Pri ugibanju, kakšna bi lahko bila trasa, so vsako leto zelo aktivni novinarji lokalnega časopisa Le Dauphine Liebere, ki pokriva področje Rhone Alpes. V ponedeljkovi izdaji so predstavili trase treh alpskih etap. Po njihovih informacijah naj bi ena izmed etap potekala od Annecyja do Le Grand Bornanda. Sledila naj bi ji etapa od Albertvilla do La Rosierja.

Potem pa naj bi prišla na vrsto še etapa od Bourg Saint Maurica, pa vse do vrha znamenita vzpona Alpe d’Huez. Zaenkrat je jasno, da se bo Tour začel v pokrajini Vendee na severu Francije. Tam bosta na sporedu dve etapi in ekipna vožnja na čas. Uradno je potrjeno, da se bo četrta etapa začela v kraju La Baule. To pa je tudi vse. Ostalo so ugibanja. Tudi to, da naj bi se deveta etapa končala v znamenitem Roubaixu. S tem se kolesarji po vsej verjetnosti ne bi mogli izogniti vožnji po tlakovanih odsekih. Dan zatem, 16. julija naj bi bil dan počitka in posledično dan za dolg transfer v Alpe.

Sledila naj bi 151 kilometrov dolga etapa prek prelazov Col des Fleuries, Cote de Romme in Col de la Colombiere. Potem pa samo še spust proti cilju v Le Grand Bornandu. V tej etapi naj bi se povzpeli tudi na Plateau des Glieres. Tam je 1,8 km dolg makadamski odsek. Manj podatkov obstaja o trasi naslednje etape do smučarskega središča La Rosiere. Po letu 2015 pa naj bi se vrnil vzpon na Alpe d’Huez. V traso bi tako bil uvrščen že 30. Govorimo o 12. etapi, ki naj bi se začela v Bourg Saint Mauriceu. Alpe naj bi kolesarji zapustili v 13. etapi, ki naj bi se začela v Bourg d’Oisansu. Po letu 2014 bodo Pireneji na vrsto prišli v zadnjem tednu dirkanja.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ