Tour 2019: Zgolj delček klasik in ekipni kronometer

Tour 2019: Zgolj delček klasik in ekipni kronometer
17.01.2018 AVTOR: D. Z.
Tour 2019 se bo začel v Bruslju. Zdaj je znano, kakšni dve uvodni etapi bodo morali premagati kolesarji.

Sezona se je šele dobro začela, tritedenske dirke so še zelo oddaljene. Organizatorji dirke po Franciji pa že razmišljajo o Touru 2019.

Naslednje leto se bo dirka po Franciji namreč začela v belgijskem Bruslju. To bo drugič v zgodovini Toura. Dirka bo naslednje leto praznovala stoto obletnico rumene majice, prav posebno obletnico pa bo praznoval Eddy Merckx. 50 let bo od njegove prve izmed petih nadvse izjemnih zmag na dirki po Franciji.

Sicer se je pred meseci sprl s predstavniki agencije ASO – razlog naj bi bilo nestrinjanje glede organizacije dirke po Omanu – a je zdaj očitno vse v najlepšem redu. Merckxa zato vsekakor lahko pričakujemo na startu. Organizatorji so predstavili tudi prvi dve etapi. V prvi etapi, ki bo na sporedu 6. julija bodo kolesarji vozili od Bruslja do Charleroija in nazaj. Kmalu po startu bodo morali kolesarji prečkati znameniti tlakovan vzpon Muur van Geraardsbergen oziroma Mur de Grammont. Sledil mu bo še Bosberg. Oba poznamo z dirke po Flandriji.

Potem pa pravih vzponov do cilja ne bo več, tako da bodo na svoj račun prišli sprinterji. Na 192 kilometrov dolgi poti bodo kolesarji šli tudi skozi Sint Pieters Woluwe. Tam je Merckx preživel otroštvo, leta 1969 pa je po zaslugi odlično odpeljanega moštvenega kronometra njegove ekipe Faema prav tam oblekel svojo prvo rumeno majico. Naslednje leto bo ekipna vožnja na čas na vrsto prišla v drugi etapi. Dolga bo 28 kilometrov, trasa v okolici Bruslja pa naj bi bila tehnično kar zahtevna. Palais Royal bo gostil start, cilj pa bo v bližini bruseljskega Atomiuma. Preostanek trase bodo razkrili ob koncu letošnje sezone.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ