Tour 2020? "Podoben letošnjemu"

Tour 2020? "Podoben letošnjemu"
14.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jutri bodo organizatorji dirke po Franciji razkrili traso dirke za leto 2020. Nekaj o trasi pa je že spregovoril tehnični direktor dirke Thierry Gouvenou, ki sodeluje pri trasiranju Toura.

Uradno je znano zgolj, da se bo naslednja dirka po Franciji začela v Nici. Zaradi olimpijskih iger nekoliko prej, kot običajno. "Grand Depart" bo namreč že 27. junija. Tour je Nico prvič obiskal v četrti izvedbi leta 1906. Takrat je tam zmagal Rene Pottier. Dobil je kar 345 kilometrov dolgo etapo, ki se je zčaela v Grenoblu, kasneje pa je dobil tudi Tour.

Zdaj bo Tour v Nico prišel že 37-ič. Drugič v zgodovini pa se bo dirka tu začela. Kolesarji se bodo tokrat takoj soočili z nadvse razgibano 170 kilometrov dolgo etapo v okolici Nice, ki se bo začela in končala v tem mestu. Tudi naslednji dan bo Nica gostila start in cilj etape s tremi gorskimi cilji. Ti bodo že zahtevnejši. Najprej Col de la Colmiane (dolžina 16,3 km), potem Col de Turini (dolžina 14,9 km) in Col d’Eze (dolžina 7,8 km).

Pred ciljem se bodo kolesarji povzpeli še na Col des Quatre Chemins. Sledil bo samo še spust v Nico. Cilj bo po 190 kilometrih dirkanja. Kako pa se bo dirka nadaljevala? Jutri nam bodo traso razkrili. Več o vsem skupaj pa je že povedal eden izmed odgovornih mož pri trasiranju Toura Thierry Gouvenou: "Le redko bomo zapustili razgibane in gorske terene. To bo osnovni moto naslednjega Toura. Kar se tiče zahtevnosti, Tour bo podoben letošnjemu."

Pa bodo zato sprinterji na slabšem? "Niti ne. Sicer bo malo zares sprinterskih etap, vendar pa bo nekaj takih, na katerih bi sprinterji lahko zdržali v ospredju in se potem borili za zmago. Nikoli pa ne bo lahko." Gouvenou je še dodal, da bo to povsem drugačen Tour kot potem Tour leta 2021, ki se bo začel na Danskem. Tam naj bi bile najprej na sporedu ravninske etape.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ