Tour 2024 se bo začel na italijanskih tleh, najverjetneje v Toskani

Tour 2024 se bo začel na italijanskih tleh, najverjetneje v Toskani
22.11.2022 AVTOR: N.Gr., foto: Sirotti

Glede prihodnjih destinacij dirke po Franciji je vedno veliko ugibanja, eden od članov organizacijske ekipe pa je potrdil, da se bo dirka po Franciji leta 2024 začela v Italiji, kjer bodo tri etape.

Morda bomo Tadeja Pogačarja na Touru 2024 lahko pozdravili tudi na italijanskih tleh. 

Največ ugibanja glede dirke po Franciji je vedno na račun trase, a to za naslednje leto že poznamo. Drugo leto se bo Tour začel v Baskiji, kjer bodo tri etape, preden se bo karavana vrnila čez mejo v Francijo.

Že nekaj časa pa krožijo govorice, da bo štart dirke po Franciji 2024 v Italiji, kjer naj bi prav tako gostili dve etapi in pol, cilj tretje pa bo po povratku karavane čez mejo v Francijo. »Že zdaj lahko potrdim, da bo leta 2024 dirka po Franciji potekala na naših tleh, s pomembnima etapama v Torinu in Pinerolu, dirka bo obiskala tudi Piedmont. Toliko zaenkrat že lahko razkrijem, več pa še ne,« je eden od italijanske organizacijske ekipe povedal v intervjuju za portal TuttoBici.

S tem je razkril več kot dovolj, saj se je že prej kot lokacijo za prvo etapo omenjalo Toskano, natančneje Firence. Cilj druge etape bi tako bil v Torinu, štart tretje pa v Pinerolu. Od tam bi karavana zavila v Alpe in končala na drugi strani meje, v Franciji. 

Tour 2024 bo poseben, ker zelo verjetno cilj dirke ne bo v Parizu. V francoskem glavnem mestu bodo ob predvidenem koncu Toura namreč že potekale otvoritvene slovesnosti za olimpijske igre, zato francoski mediji ugibajo, da bo še prihod karavane Toura najbrž prevelik zalogaj. Kje bi lahko bil cilj dirke, pa zaenkrat še ni znano. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ