Tour ali kros na OI, oboje zagotovo ne bo šlo

Tour ali kros na OI, oboje zagotovo ne bo šlo
06.12.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Svetovni prvak Mathieu van der Poel je na pripravah v Španiji belgijskim novinarjem razkril, kakšni so njegovi tekmovalni načrti v sezoni 2024. Čakajo ga težke odločitve.

Kombinacije različnih disciplin v kolesarstvu postajajo vse bolj zahtevne, kar letos priznavata tudi Mathieu van der Poel in Wout van Aert. Sploh Nizozemec ima veliko težav, saj želi ob ciklokrosu in cesti dirkati tudi na gorskem kolesu, zelo ga mika nastop v gorskokolesarskem krosu na olimpijskih igrah v Parizu 2024.

Dirka bo na sporedu dober teden po Touru in Van der Poel je že zavrnil možnost, da bi zaradi MTB-ja prej končal s Tourom: "Ali bom dirkal na Touru in ga odpeljal do konca ter se nato osredotočil na cestno dirko na OI, ali pa bom izpustil Tour ter nato odpeljal kros in cestno dirko na OI ter nato odpeljal še Vuelto pred svetovnim prvenstvom na cesti. Zagotovo pa Toura ne bom predčasno zapustil, kot sem naredil pred Tokiom."

Van der Poela čaka težka odločitev, sploh zato, ker se kombinacija Toura in OI na cesti zdi popolna: "Med koncem dirke po Franciji in cestno dirko na OI sta dva tedna, kar je ravno prav, da pridem v idealno formo, enako je bilo letos na SP v Glasgowu. Za gorsko dirko pa je teden dni premalo, zagotovo ne bi bil dovolj dober na dirki."

Tretja možnost za Van der Poela je tudi kombinacija Toura in Vuelte: "Na koncu se bom, ob posvetovanju z ekipo, odločil sam." Spomladi bo znova ciljal na vse klasike med Milanom - Sanremom in Pariz - Roubaixom, znova pa želi biti dober tudi na klasiki Liege - Bastogne - Liege. "Jasno mi je, da je ob razliki v teži skoraj nemogoče slediti Remcu ali Pogačarju na Redoute. A sem v trening dodal več vzdržljivostnih kilometrov, da zgradim boljšo bazo in bi morda lahko v igri ostal dlje."

Za konec je razkril tudi, da ga v sezoni ciklokrosa zanima bolj kot ne le svetovno prvenstvo v Taboru na Češkem, vse ostalo bo bonus.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ