Tour bo spet obiskal Baskijo

Tour bo spet obiskal Baskijo
27.03.2021 AVTOR: DZ

Baskija je vsekakor posebno področje, kjer je kolesarstvo še kako doma in organizatorji dirke po Franciji so sporočili, da se bo tam začel Tour 2023.

Bilbao in okolici. Baskija. Tu smo lahko v preteklosti vedno spremljali zelo strastne navijače, ki so redno obiskovali tudi dirko po Franciji, ko je ta prišla v Pireneje. Kmalu se bo začela dirka po Baskiji.

Letos sicer v drugačnih razmerah zaradi koronavirusa, a ta preikušnja je vsako leto nadvse zanimiva in pestra. In zdaj so organizatorji dirke po Franciji sporočili, da se bo dirka po Franciji letaa 2023 začela prav v Baskiji, natančneje v mestu Bilbao. Prva etapa bo na sporedu 1. julija. V Baskiji se je Tour predtem enkrat že začel.

Leta 1992 je bil v San Sebastianu prolog, ki ga je dobil Miguel Indurain, tudi kasnejši zmagovalec. Tokrat se bo Tour začel z običajno etapo. Krogom okrog Bilbaa, so sporočili organizatorji. Tudi druga etapa bo še potekala v Baskiji, tretja pa bo kolesarje popeljala v Francijo. Dirka po Franciji je Baskijo prvič obiskala leta 1949.

Etapo s ciljem v San Sebastianu je takrat dobil Louis Caput. Dirka se je tja vrnila leta 1977. V mestu Vitoria je zmagal Jose Nazaba. Potem pa že omenjen “Grand Depart” leta 1992. Letošnja dirka po Franciji se bo začela v Bretaniji, v Brestu. Leta 2022 pa na Danskem. Najboljši kolesar iz Baskije je Mikel Landa.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ