Tour brez znamenitega hudiča (fotogalerija)

Tour brez znamenitega hudiča (fotogalerija)
04.07.2012 AVTOR: D. Z.
Kdo ga ne pozna? Didija Senfta? Znameniti hudič je prisoten na vseh največjih kolesarskih dirkah. A na letošnjem Touru ga ni. Razlog? Zdravstvene težave.
Senfta tokrat ob cestah (še) nismo opazili. Nemec je znan po tem, da oblečen v hudiča na najtežjih odsekih dirk spodbuja kolesarje. A tokrat udeleženci dirke po Franciji nanj ne morejo računati. 60-letni Nemec je namreč ravnokar prišel iz bolnišnice, kjer so mu zaradi zdravstvenih težav odstranili tekočinov iz možganov.

Prav zato so mu zdravniki svetovali, naj ostane doma in predvsem, naj v naslednji dneh miruje. To seveda pomeni, da Senfta po vseh verjetnosti letos tudi v gorskih etapah ne bomo videli. A že zdaj lahko pričakujemo, da stotega Toura pač ne bo hotel zamuditi. Sicer pa Nemec predvsem Giro in Tour, pa tudi druge dirke, v živo spremlja že vse od leta 1993.

Že nekaj kilometrov preden ga v prenosu lahko zagledamo, pa je opozori nase. in to tako, da na cesto nariše njegov znak, tako da smo lahko gledalci še bolj pozorni nanj. Senft je tudi inovator, saj je ustvaril več kot sto različnih koles, tudi največje kolo na svetu. V Guinnessovi knjigi rekordov je zapisan kot človek, ki je naredil največjo premikajočo se kitaro.

Seveda je ta bilapodobna kolesu. Med etapnimi dirkami se pogosto vozi v posebej zanj predelanem kamperju, ki še dodatno vzbuja pozornost. V zadnjih se je na italijanskem Giru pojavljal v rožnati opravi. Na desni strani si lahko ogledate nekatere fotografije popularnega "Didija" predvsem z dirk po Italiji. Nekatere sežejo tudi vse tja do leta 1999.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ