Tour dan pred: Razkrite nove skrivnosti?

Tour dan pred: Razkrite nove skrivnosti?
16.10.2017 AVTOR: D. Z.
Jutri bodo organizatorji predstavili traso dirke po Franciji 2018. Mediji pa že dlje časa ugibajo, kam bodo tokrat popeljali kolesarje.

Organizatorji dirke po Franciji – govorimo o agenciji ASO – so potrdili, da bodo na predstavitvi na prav posebnih mestih med štiri tisoč prisotnimi sedeli. Christopher Froome, Romain Bardet, Mark Cavendish, Warren Barguil in Thibaut Pinot.

Prireditev bo že tradicionalno potekala v Parizu. V teh dneh se v medijih pojavljajo ugibanja, kakšna bo trasa dirke po Franciji. Očitno se vrača ekipna vožnja na čas, spet naj bi bilo malo kilometrov v posamični vožnji na čas. Tokrat bodo na sporedu najprej Alpe in šele potem Pireneji. A zaenkrat so vse to samo ugibanja. Organizatorji tudi letos namreč skrbno skrivajo podrobnosti, ki jih bodo razkrili jutri. Nekaj smo o morebitni trasu že pisali, tu pa so še nekatera ugibanja oziroma že potrjena dejstva.
*Tour se bo zaradi svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji začel teden dni kasneje, 7. julija.
*Tour se bo končal 29. julija v Parizu.
*Tour se bo začel v pokrajini Vendee. Noirmoutier-en-l ' Île bo gostil start.
*Prvi dve etapi naj bi bili ravninski.
*V tretji etapi naj bi izpeljali 35 km dolg ekipni kronometer v Choletu.
*V prvem tednu naj bi kolesarje popeljali v Bretanijo.
*Cilj ene izmed etap naj bi bil tudi na že poznanem vzponu Mur de Bretagne. Tu je bil cilj že 2011 in 2015. Letos bi ga lahko prevozili celo dvakrat.
*Ena izmed etap se bo končala v rojstnem mestu novega predsednika UCI Davida Lappartienta.
*Kolesarji bodo morali voziti tudi po znamenitih tlakovcih, poznanih s klasike Pariz-Roubaix. Etapa naj bi se začela v Arrasu in končala kar na vsem poznanem velodromu v Roubaixu. Dolga naj bi bila 150 kilometrov, tlakovanih odsekov pa naj ne bi bilo veliko. Zgolj najtežji Carrefour de l'Arbre, pa Gruson in Camphin-en-P év èle.
*Letos bodo na sporedu spet najprej Alpe, za konec pa Pireneji.
*Prvi dirke prost dan bo v znamenju transferja v Alpe. Kolesarji ga bodo preživeli v Aix les Bainsu.
*Vrača se vzpon na Alpe d’Huez. Poleg tega naj bi cilja še dveh gorskih etap v Alpah gostila Le Grand Bornand in La Rosiere Montvalezan.
*Na poti proti odločilnim Pirenejem naj bi se ena izmed etap končala v kraju Mende oziroma na vzponu nad mestom.
*Drugi dirkanja prost dan bodo kolesarji preživeli v mestu Carcassonne.
*Trase etap v Pirenejih niso znane. Nekateri pravijo, da bo karavano kar štiri dni gostilo mesto Pau, ki velja za nekakšna “vrata ” v Pireneje. Cilji gorskih etap? Pla d’Adet in Luz Ardiden.
*Etapa s cilja na Pla d’Adetu naj bi bila kratka, a polna vzponov.
*V eni izmed pirenejskih etap naj bi kolesarje popeljali tudi čez Tourmalet.
*Spet bo malo kilometrov v vožnji na čas. Poleg omenjenega ekipnega kronometra naj bi v predzadnji etapi sledil še 29 km dolg posamični kronometer v francoskem delu Baskije.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ