Tour de France podiral rekorde

Tour de France podiral rekorde
08.08.2014 AVTOR: D. Z.
O gledanosti dirke po Franciji smo že pisali, a zdaj vam ponujamo nekatere številke, ki so jih objavili na Eurosportu.

Eurosport je prenašal že 25. Tour de France zapored in letošnjo tritedensko preizkušnjo naj bi se v Evropi samo na Eurosportu ogledalo prek 50 milijonov gledalcev. Seveda pa so pri Eurosportu dirki namenili ogromno programskega prostora. V treh tednih so lahko gledalci Eurosporta 1 in Eurosporta 2 uživali v rekordnih 350 urah kolesarstva. Od tega so jih v živo prenašali več kot 90 ur.

Letos so vključili še analizo v studiu, ki so ga obogatili s trikratnim zmagovalcem te dirke Gregom LeMondom. Studio so poimenovali »LeMond on Tour «. Studio je potekal v živo tako s startnega kot s ciljnega mesta etape. Skupaj naj bi si ga ogledalo več kot 17,6 milijona gledalcev. Po zaslugi izjemnih voženj Vincenza Nibali se je najbolj povečala gledanost italijanskega Eurosporta. V primerjavi z lanskim Tourom naj bi se ta številka kar podvojila.

Na francoskem Eurosportu – tam sicer precej boljšo gledanost beleži javna televizija France TV, ki tudi skrbi za tako izjemen prenos dirke – naj bi zabeležili najboljšo gledanost po letu 2002. Tudi na Poljskem – blestel je Rafal Majka, ki je dobil dve etapi in oblekel pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih, dober pa je bil tudi Michal Kwiatkowski – je bil letošnji Tour najbolj gledan do zdaj.

V Španiji naj bi se gledanost v primerjavi z lanskim letom povečala za 33 odstotkov, pa čeprav je v deseti etapi odstopil njihov prvi adut Alberto Contador. Tudi krstna ženska preizkušnja po Elizejskih poljanah, organizatorji so jo poimenovali »La Course by Le Tour de France «, je dosegla lepe številke gledanosti. Na Eurosportu so jo prenašali in ogledalo naj bi si jo skoraj tri milijone Evropejcev.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ