Tour de France podiral rekorde gledanosti!

Tour de France podiral rekorde gledanosti!
26.07.2013 AVTOR: D. Z.
Brez dvoma je bil Tour de France en velik tritedenski spektakel. To dokazujejo številni ljudje ob cestah, zdaj pa je Eurosport razkril tudi nekatere številke gledanosti.

53 milijonov gledalcev
In te številke zgolj potrjujejo, da se zanimanje za kolesarstvo med ljudmi samo še povečuje. Stoto dirko po Franciji in seveda zmagoslavje Christopherja Frooma naj bi si prek televizijskih zaslonov samo na Eurosportu ogledalo prek 53 milijonov gledalcev. To je po letu 2009 z naskokom največja gledanost.

V primerjavi z letom 2012, ko je bil najboljši Bradley Wiggins, se je gledanost, samo kar se tiče neposrednih prenosov, povečala za 12,5 odstotka. Veliko zmagoslavje Christopherja Frooma na Mont Ventoux – Britanec je po Eddyju Merckxu edini kolesar, ki je kot nosilec rumene majice dobil etapo do Mont Ventouxa – si je ogledalo 4,5 milijona ljudi. Zanimivo bi bilo vedeti tudi podatek o gledanosti etape na Alpe d'Huez, vendar tega niso ponudili.

17,1 milijon gledalcev videlo start na Korziki
Začetek dirke po Franciji, tokrat je bil na Korziki, si je ogledalo rekordnih 17,1 milijona gledalcev, kar je skorajda dvakrat več od lanskega leta. »Stoti Tour de France je bil izjemen spektakel. Gledalcem smo ponudili analize kolesarjev, strokovnjakov. Vsaka etapa je bila zgodba zase in zadovoljni smo, da so to gledalci, kar pričajo številke gledanosti, znali ceniti, « je dejal predstavnik Eurosporta Arnaud Simon.

Seveda pa se prenosi kolesarstva na Eurosportu s tem ne končajo. Med drugim si boste lahko na Eurosportu ogledali tudi tretjo tritedensko dirko, torej špansko Vuelto. Na Eurosportu si lahko vsako leto ogledate prek 200 dni kolesarstva.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ