Tour de France: Ventoux in dvakrat na Alpe d'Huez?

Tour de France: Ventoux in dvakrat na Alpe d'Huez?
25.09.2012 AVTOR: D. Z.
Do uradne predstavitve trase stote dirke po Franciji je še slab mesec, a na dan že prihajajo nekatere skrbno varovane skrivnosti o morebitni trasi znamenitega Toura.
Na prihodnji dirki po Franciji, ki bo že stota, bo očitno precej več vzponov. Jasno je, da se bo Tour začel na Korziki, kjer bodo na sporedu tri razgibane etape. Tam bo Tour sploh prvič gostoval. Po tridnevnem dirkanju na otoku, se bodo kolesarji preselili v Nico, kjer bo ekipni kronometer.

Časopis Dauphine Libere piše, da se bodo kolesarji na znameniti Mont Ventoux podali v začetku tretjega tedna dirkanja. Zadnjič so se tja podali leta 2009, ko se je zmage veselil Juan Manuel Garate, medtem ko je končno zmago prav tam dokončno potrdil Alberto Contador.

18. julija pa naj bi bila na sporedu najzahtevnejša etapa. Kolesarji se bodo morali povzpeti na Alpe d'Huez. Vzpenjali se bodo po že tradicionalni smeri z znamenitimi 21. poimenovanimi ovinki. Vendar se bodo z vrha morali spet spustiti po poti Col de Sarenne, ki naj bi bila v kratkem asfaltirana.

Etapa pa se bo vseeno končala na vrhu Alpe d'Hueza. Kolesarji se bodo morali še enkrat povzpeti nanj. Predzadnja etapa naj bi bila gorska posamična vožnja na čas na do Semnoza. Sicer pa bo trasa dokončno znana 24. oktobra, ko jo bodo predstavili v Parizu.


Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ