Tour Down Under kljub požarom ni ogrožen

Tour Down Under kljub požarom ni ogrožen
07.01.2020 AVTOR: Nejc Grilc

V Avstraliji predvsem v zveznih državah Novi Južni Wales in Victoria divjajo hudi požari, organizatorji dirke Tour Down Under pa zagotavljajo, da začetek kolesarske sezone kljub temu ni ogrožen.

Richie Porte je glavni domači adut za zmago na dirki Santos Tour Down Under. FOTO: TDU

Z dirko Santos Tour Down Under se tradicionalno začenja kolesarska sezona na najvišji ravni, na avstralskih cestah se bodo kolesarji in kolesarke med 16. in 26. januarjem merili za prve točke svetovne serije. A v Avstraliji že od septembra divjajo hudi gozdni požari, v katerih je življenje izgubilo najmanj 25 oseb in več milijonov živali, porušenih pa je vsaj 2000 domov.

Najhujše so razmere v zvezni državi New South Wales (Novi Južni Wales), ki pa je dirka letos ne bo obiskala. Bo pa Tour Down Under obiskal zvezno državo Adelaide Hills, kjer prav tako gori, a naj bi bili požari pod nadzorom, zato dirka vsaj zaenkrat ni ogrožena.

»Seveda je naša prioriteta varnost in zdravje vseh udeležencev. Nenehno smo v kontaktu z oblastmi v Adelaide Hillsu in spremljamo situacijo, a nam odgovorni zagotavljajo, da so stvari pod nadzorom. Z organizacijo dirke želijo pokazati, da je potovanje v to regijo še vedno varno in spodbuditi obiskovalce, da se vrnejo. Na ta način, s promocijo turizma, mi kot dirka lahko najbolj pomagamo vsem prizadetim,« so zapisali prireditelji v izjavi za javnost.

Ženska dirka bo potekala med 16. in 19. januarjem, moška pa med 21. in 26. januarjem. Lanski zmagi branita Amanda Spratt in Daryl Impey.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ