"Tour enkrat poleti in z gledalci"

"Tour enkrat poleti in z gledalci"
02.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Kot trenutno kaže, bo Tour de France potekal po načrtu od 27. junija do 19. julija,” pravi direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme.

"Kot trenutno kaže, bo Tour de France potekal po načrtu od 27. junija do 19. julija."
Christian Prudhomme, direktor dirke po Franciji

Vse dirke v zadnjem obdobju so bile in so odpovedane ali prestavljene. Nazadnje tudi Criterium du Dauphine, ki bi se morala začeti 31. maja. In vse očit so zdaj uprte v dirko po Franciji. Jo bodo lahko izpljeljali?

Christian Prudhomme pravi, da se zaenkrat držijo prvotnega načrta - torej Tour de France bo od 27. junija do 19. julija. A temu scenariju zdaj malokdo verjame. "Seveda bo vse odvisno o tega, kako bo z razvojem pandemije s koronavirusom," je med drugim dejal Christian Prudhomme, ki je tudi direktor največje kolesarske dirke:

"V imenu Tour de France, je najbolj pomembna beseda France. Pomembno je zdravstveno stanje v državi. Želim si samo eno stvar. Da bi Tour izpeljali enkrat letos poleti. Ne gre samo za Tour, bolj gre za to, da če ga ne bomo izpeljali, potem bo to pokazatelj, da je država v katastrofalnem stanju. Tega si pa ne želimo."

"Toura ne bomo izpeljali za zaprtimi vrati."
Christian Prudhomme, direktor dirke po Franciji

Prudhomme je potrdil, da so se s predstavniki ekip in Mednarodno kolesarsko zvezo pogovarjali o morebitni prestavitvi Toura na kasnejši datum. Govori se, da bi ga lahko poskusili izpeljati proti koncu julija, morda celo avgusta, pa čeprav se sredi avgusta začne že dirka po Španiji.

Te prestavitve zdaj omogoča tudi dejstvo, da so olimpijske igre prestavili na naslednje leto. Prudhomme pa je jasno zavrnil govorice iz preteklih dni: "Toura ne bomo izpeljali za zaprtimi vrati." Torej, če, ko bo Tour, bodo ob cestah dobrodošli tudi gledalci. Več naj bi bilo jasnega do 15. maja.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ