Tour in zakulisje na Netflixu

Tour in zakulisje na Netflixu
31.03.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj vse se dogaja na kolesarskih dirkah v ozadju? Veliko tega smo spoznali v filmih Jumba Visme in Movistarja. Zdaj se obeta bolj obsežna stvar.

Dolgo se je že govorilo, da naj bi Netflix in organizator dirke po Franciji agencija ASO podpisala dogovor o sodelovanju. Zdaj je to tudi uradno. Obsežna ekipa snemalcev bo s snemanjem začela že zdaj, največ materiala pa posnela med dirko.

Gre predvsem za zakulisje vsega skupaj, pripraviti pa nameravajo osem delov, ki jih bodo predvajali v prvi polovici leta 2023. S tem dogovorom se je strinjalo osem ekip. Med njimi so Jumbo Visma (Primož Roglič), AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, Bora-Hansgrohe, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers in QuickStep-AlphaVinyl.

Torej, brez ekip UAE Team Emirates (Tadej Pogačar in Jan Polanc), Bahrain Victorious (Jan Tratnik, Matej Mohorič, Domen Novak) in BikeExchange (Luka Mezgec). Kaj vse se dogaja v Jumbo Vismi smo tako že spoznali, kako bo z Movistarjevim ozadjem bomo še videli. Vsekakor se obeta nekaj zanimivega in dobrodošlega, ki bo za mnoge tudi dobičkonosno. Govorimo o 45 minut dolgih serijah.

"Ponosni smo na to partnerstvo z Netflixom, francosko televizijo in ekipami na dirki po Franciji. Gledalcem bomo ponudili poseben dostop do zakulisja dogajanja," je dejal predstavnik agencije ASO Yann Le Moenner: "Javnost bo spoznala, kako Tour de France za tekmovalce predstavlja velik izziv z vidika ekipnega duha, trpljenja in tega, da se ženejo do skrajnosti." Dodal je še, da gre za uresničitev želje po tem, da naredijo šport še bolj gledljiv in dostopen širši javnosti.

Za vsem skupaj stoji produkcija, ki je nedavno ustvarila serijo Drive to Survive, ki je predstavila “življenje” in tekmovanje v formuli 1. Kaj lahko tak projekt prinese? Večjo gledanost vsekakor. Posledično bodo od tega več imeli organizatorji, ki prodajajo pravice za prenose dirke po Franciji. Obenem pa bodo večje prepoznavnost deležne tudi sodelujoče ekipe. Finančne podrobnosti pa zaenkrat še niso znane.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ