Tour je izbral: Izraelci in Norvežani med izbranci

Tour je izbral: Izraelci in Norvežani med izbranci
04.01.2023 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Organizatorji dirke po Franciji so sporočili imena ekip, ki bodo letos natopila na največji tritedenski preizkušnji. Med povabljenci sta Israel Premier Tech in Uno-X.

Boj za posebna povabila na največje tako etapne kot enodnevne dirke je vsako leto nadvse zanimiv. Organizatorji dirke po Franciji so pohiteli z objavo imen ekip, ki bodo nastopale na tej dirki. 18 ekip z licenco svetovne serije je že avtomatsko povabljenih na dirko.

Potem sta tu dve najboljši prokontinentalni ekipi, ki imata pravico do nastopa na katerikoli izmed dirk svetovne serije. Letos sta to Lotto dstny in TotalEnergies. Zaradi spremenjenih pravil, ki veljajo že nekaj let ima tako organizator na voljo samo dve posebni povabili. Torej možnost, da povabi dve ekipi po lastni želji. Letos bosta to Uno-X in Israel Premier Tech.

World Tour ekipe na dirki po Franciji: World Tour: AG2R Citroen, Alpecin Deceuninck, Astana Qazaqstan, Bora-Hansgrohe, EF Education Easypost, Groupama FDJ, Ineos Grenadiers, Intermarche Circus Wanty, Jumbo Visma, Movistar, Soudal Quick Step, Arkea Samsic, Bahrain Victorious, Cofidis, DSM, Jayco AlUla, Trek Segafredo in UAE Team Emirates.
Ekipi s pravico do nastopa: Lotto dstny in TotalEnergies.
Povabljeni ekipi: Israel Premier Tech in Uno-X Pro Cycling Team

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ