Tour odhaja v Barcelono, Uno-X za Tour

Tour odhaja v Barcelono, Uno-X za Tour
18.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Resda se bliža veliki start dirke po Franciji, ki bo tokrat potekal v Italiji, a organizatorji so zdaj sporočili, kje se bo začel Tour leta 2026. Vrača se v Španijo. Tokrat v Barcelono.

Lani se je dirka po Franciji začela v Baskiji, predlani na Danskem. Letos se bo dirka po Franciji že naslednji teden začela v Italiji. Naslednja bo končno francoska - start bo gostil Lille -, potem pa se bo Grand Depart preselil v Španijo.

Natančneje v katalonsko prestolnico Barcelono. Dirka se bo začela 1. julija, v Kataloniji pa bodo izpeljali prve tri etape. To bo četrti obisk Katalonije. Tour je tja zavil že v letih 1957, 1965 in 2009, ko se je zmage veselil Thor Hushovd.

Sicer pa so kot prvi ekipo za letošnji Tour de France že razkrili pri moštvu Uno-X Mobility. V ekipi so tudi nekateri kolesarji, ki so vozili na dirki po Sloveniji. Nastopali pa bodo Magnus Cort, Alexander Kristoff, Soren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Tobias Halland Johannessen, Johannes Kulset, Rasmus Fossum Tiller in Odd Christian Eiking.

Da je dirka po Franciji vse bliže dokazuje tudi dejstvo, da se vse bolj pogosto v intervjujih pojavlja direktor največje kolesarske prireditve Christian Prudhomme, ki se je obregnil tudi ob pomembnost politike oziroma vlade pri organizaciji Toura:

"Vlada nam mora odobriti organizacijo Toura. Včasih rečem, da je francoska vlada naš šef. Če nas minister za notranje zadeve ne podpre, potem Toura ne moremo izpeljati. Tu je 28 tisoč policistov, ki skrbijo za varnost na cesti. Policisti na motorjih, gasilci in tako dalje. Brez ministra za notranje zadeve jih ne bi bilo. Tega se kolesarski svet ne zaveda. Kot kolesarsko telo lahko odločamo o marsičem, a brez odobritve ministra ne moremo storiti ničesar."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ