Tour ostal brez zadnjih dveh zelenih majic

Tour ostal brez zadnjih dveh zelenih majic
28.06.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Sam Bennett leta 2020 in Mark Cavendish lani. Sprinterja ,ki sta osvojila zeleni majici in ju pripeljala do Elizejskih poljanh. Oba sta ostala brez nastopa na letošnjem Touru.

Najprej se posvetimo najuspešnejšemu sprinterju. To je Mark Cavendish. 34 etapnih zmag je že dosegel na dirki po Franciji. Lani se je, potem ko so ga mnogi že odpisali, s pomočjo kolegov iz moštva Deceuninck Quick Step po številu etapnih zmag izenačil z Eddyjem Merckxom. Letos bi ga lahko prehitel in na vrhu kraljeval sam. A pri moštvu Quick Step Alpha Vinyl so se odločili, da v sprintih dajo prednost Fabiu Jakobsenu.

Ta si je nastop na Touru vsekakor zaslužil, Cavendish pa ostaja brez tega, čeprav je v nedeljo osvojil naslov državnega prvaka. Takrat je še dejal, da upa, da ga bodo uvrstili v ekipo, danes pa je očitno prek uradne objave ekipe izvedel, da na Tour ne bo odpotoval, ampak ostaja rezerva. Cavendish tako ne bo mogel braniti lanske zelene majice. Tam ne bo niti Juliana Alaphilippa, ki še ni dovolj dober po hudi poškodbi, ki jo je staknil ob padcu na klasiki Liege-Bastogne-Liege.

Potem je tu Sam Bennett. Zeleno majico za najboljšega po točkah je osvojil leta 2020, a lani je imel ponesrečeno sezono, kar je na Touru znal izkoristiti prav Cavendish, saj sta bila klubska kolega pri Quick Stepu. Pred letošnjo sezono se je Bennett vrnil v Boro Hansgrohe in bil dolgo na daljšem seznamu za Tour.

A pri Bori so letos zares odlični kolesarji za etapne dirke. Blesteli so že na dirki po Italiji - dobil jo je Jai Hindley - in zdaj veliko stavijo tudi na Tour de France. Aleksander Vlasov je letos odličen in je glavni adut ekipe. Potem so tu Lennard Kamna, Patrick Konrad, Marco Haller, Felix Grobschartner, Nils Politt, Maximilian Schachmann in Danny Van Poppel. Za Bennetta, ki je letos slavil samo eno zmago v taki zasedbi ni prostora.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ