Tour podira rekorde

Tour podira rekorde
07.07.2014 AVTOR: D. Z.
Karavana dirke po Franciji je že zapustila Veliko Britanijo, a očitno pustila velik pečat. Podatki o gledanosti so zares neverjetni.

Veliki začetek 101. dirke po Franciji že zdaj označujejo za izjemno potezo. Velika Britanija se je očitno zares izkazala za izjemno gostiteljico. Po prvih podatkih naj bi si ob cestah dirko v zgolj treh dneh ogledalo prek pet milijonov ljudi. »Neverjetno. Nepozabno. Največji uvod v dirko do zdaj, « je podatke komentiral direktor dirke Christian Prudhomme.

In pri časopisu The Guardian so zapisali, da naj bi se že dogovarjali o vrnitvi dirke po Franciji v to pokrajino. »Christiana že poskušam prepričati. Teh nekaj dni je bilo popolnih, a že zdaj gledam, kaj bi lahko naredili drugače, da bi vse skupaj naslednjič izpadlo še boljše. Napisal bom dopis in ga še do konca tedna predal Christianu, « naj bi dejal eden izmed predstavnikov Yorkshira Gary Verity. Tudi v zadnji, povsem ravninski etapi od Cambridga do Londona, je bilo ob cestah ogromno gledalcev.

Videli pa so izjemen sprint Marcela Kittla, ki je priznal: »To je bila ena izmed najboljši ciljnih ravnin, kar sem jih kdaj videl. Z vsemi temi ljudmi, ki so stali ob cestah. Neverjetno. Res sem zelo vesel, da mi je uspelo zmagati pred Buckinghamsko palačo, « je dejal junak tretje etape Marcel Kittel. A vsa ta množica je povzročila tudi kar nekaj padcev. Tudi v ponedeljkovi etapi je prišlo do tega. Obenem kolesarji na glas opozarjajo, na vse bolj pogumne gledalce, ki jih hitrost glavnine marsikdaj preseneti.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ